Με τη στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης, τη συνδιοργάνωση του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Κρήτης και του Πολυτεχνείου Κρήτης θα πραγματοποιηθεί στις 30 Σεπτεμβρίου, 1,2,3, Οκτωβρίου 2014 το 11ο Διεθνές Συνέδριο International Phytotechnologies Society με διακριτικό τίτλο «Phytotechnologies 2014» (www.phytotechnologies2014.gr). 
Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο Ατλαντίς στο Ηράκλειο, θα ξεκινήσει στις 7 το απόγευμα, και στόχος του είναι να φέρει σε επαφή φορείς, δημόσιες και ιδιωτικές εταιρείες, διαχειριστικές αρχές και ερευνητικούς οργανισμούς από όλο τον κόσμο, για να συζητήσουν και να διερευνήσουν πώς τεχνολογίες που αξιοποιούν τα φυτά και φυτικούς μηχανισμούς μπορούν να συμβάλουν στην αντιμετώπιση περιβαλλοντικών προβλημάτων. 
Αναμένεται να γίνουν σημαντικές ανακοινώσεις σχετικά με τη φυτοεξυγίανση, την επεξεργασία λυμάτων, τις πράσινες στέγες και την ενεργειακή αξιοποίηση της φυτικής βιομάζας. Ήδη περισσότερα από 350 επιστήμονες και επιχειρηματίες έχουν δηλώσει συμμετοχή στο Συνέδριο, με περισσότερους από 250 από αυτούς, να προέρχονται από το εξωτερικό. 
Τον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη θα εκπροσωπήσει η Αντιπεριφερειάρχης Κρήτης Ενέργειας και Βιομηχανίας Βιργινία Μανασάκη, η οποία και θα απευθύνει χαιρετισμό.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook