Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα 29/9 - 8:50 

Στο προφίλ του στο facebook ένας νεαρός τσιγγάνος – πιθανότατα κάτοικος Άρτας – δημοσίευσε στις 26 Σεπτεμβρίου 2014 το βίντεο που μπορείτε να δείτε εδώ στο οποίο δύο άντρες που είναι και εκείνοι Ρωμά (ο ένας εκ των δύο σίγουρα ανήλικος) καίνε (!) ζωντανό έναν σκύλο.

Όπως  γράφει το zoosos.gr "Ο ένας κρατάει το δύστυχο ζώο μ’ ένα πράσινο σχοινί. Ο δεύτερος και μεγαλύτερος στην ηλικία αφού περιλούζει το σκυλί με εύφλεκτη ουσίας του βάζει φωτιά και το μικρό αγόρι αφήνει το σχοινί ενώ το σκυλί φεύγει ουρλιάζοντας καθώς καίγεται το σώμα του.

Από τη γλώσσα ή τη διάλεκτο που χρησιμοποιούν οι δράστες δεν μπορεί να διαπιστωθεί αν αυτό το έγκλημα συνέβη στην Ελλάδα. Πάντως το www.zoosos.gr έστειλε τα στοιχεία του συγκεκριμένου προφίλ στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.


Στο προφίλ με το όνομα Babis Papadhmhtrioy δημοσιεύτηκε το συγκεκριμένο βίντεο. 

(Σημείωση Flashnews.gr: Το video που ανέβηκε στο You Tube απο το zoosos.gr, "κατέβηκε" την νύχτα της Κυριακής προς Δευτέρα, απο τους διαχειριστές του μέσου λόγω των βίαιων σκηνών με τον φλεγόμενο σκύλο να τρέχει πανικόβλητος).


Θυμίζουμε πέραν της τραγικότητας του βασανιστηρίου στο οποίο υπέβαλαν αυτό το πλάσμα τα δύο αγόρια - για να κάνουν πλάκα - απαγορεύεται η δημοσιοποίηση και στο διαδίκτυο βίντεο που δείχνουν βασανισμό ζώου. Ακόμα και αν δεν εντοπιστούν δηλαδή οι δράστες εις βάρος του διαχειριστής του συγκεκριμένου προφίλ οφείλει η Εισαγγελία να ασκήσει δίωξη.

Αν είναι κάτω των 18 ετών αντί αυτού διώκονται οι γονείς του για παραμέληση ανηλίκου. Αυτό το φρικτό βίντεο το ανεβάσαμε στο youtube γιατί είναι βέβαιο ότι το προφίλ του συγκεκριμένου χρήστη από τις αναφορές των φιλόζωων θα σταματήσει να υπάρχει."

zoosos.gr