Η ιαπωνική μάρκα παρουσιάζει τη σχεδιαστική εξέλιξη του πρωτότυπου Civic Type R, η οποία βρίσκεται πολύ κοντά στο μοντέλο παραγωγής. Θα κάνει πρεμιέρα σε λίγες μέρες στο σαλόνι αυτοκινήτου του Παρισιού, ενώ οι πωλήσεις θα αρχίσουν μέσα στο 2015. 

Ως γνωστόν, το νέο Civic Type R εφοδιάζεται με το 2λιτρο turbo i-VTEC, ο οποίος αποδίδει περισσότερα από 280 PS ισχύος. Είναι τεχνολογίας Euro 6, περιστρέφεται έως τις 7.000 rpm και η ροπή του περνά στους εμπρός τροχούς αποκλειστικά μέσω 6τάχυτου χειροκίνητου κιβωτίου. 

«Το μηχανικό σύστημα μετάδοσης επιτρέπει στον οδηγό να επιλέξει τη σχέση που επιθυμεί, πχ να κατεβάσει από 5η σε 3η όταν πλησιάζει μία στροφή. Στόχος μας είναι το Civic Type R να αποτελέσει το απόλυτο αυτοκίνητο του οδηγού, οπότε κάναμε αυτή την επιλογή», υποστήριξε ο ο Suehiro Hasshi, επικεφαλής της ομάδας που εξέλιξε τη νέα γενιά του κορυφαίου Civic. 

Στο νέο Civic Type R θα κάνει ντεμπούτο η λειτουργία «+R». Το κουμπί θα βρίσκεται δίπλα στο τιμόνι και πατώντας το, ο οδηγός θα διαφοροποιεί την απόκριση του κινητήρα στο πάτημα του δεξί πεντάλ και την αμεσότητα του συστήματος διεύθυνσης. «Στη στάνταρ ρύθμιση το Type R θα είναι ένα καθημερινό sport car. Με το κουμπί +R θα αλλάζει χαρακτήρα και θα μεταμορφώνεται σε ιδανικό αυτοκίνητο για χρήση στην πίστα», σχολίασε o Hasshi.

protothema.gr