Έντονο ενδιαφέρον φαίνεται ότι δείχνουν οι Πολωνοί στα Κρητικά προϊόντα, όπως διεφάνη στην επίσκεψη Πολωνικής αντιπροσωπείας της Περιφέρειας του Λουμπούσκι στο Επιμεληρήριο Ρεθύμνου, μετά από πρωτοβουλία της Περιφέρειας Κρήτης.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης πραγματοποιήθηκαν επαφές με αντικείμενο τις δυνατότητες διείσδυσης των Ρεθεμνιώτικων προϊόντων στη Πολωνική αγορά.

Η Πολωνική αντιπροσωπεία έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τα τοπικά προϊόντα και ειδικότερα για το ελαιόλαδο και άλλα προϊόντα διατροφής, όπως τα σαλιγκάρια, προϊόντα από φραγκόσυκο κ.α.

Σημειώνεται ότι ήδη η πολωνική αλυσίδα λιανικού εμπορίου προϊόντων διατροφής Alma ήδη υλοποιεί ειδικό πρόγραμμα προώθησης προϊόντων 7 κρητικών εταιρειών, μέσω τοποθέτησης τους σε ατομικά stands προβολής.

Η αντιπροσωπεία αποτελούνταν από στελέχη αυτοδιοικητικών φορέων και εκπροσώπων επιχειρήσεων καθώς και εκπροσώπους της Πολωνικής Πρεσβείας στην Αθήνα. 
Το Επιμελητήριο εκπροσώπησε ο Πρόεδρος κ. Γιώργος Γιακουμάκης, ο Β’ Αντιπρόεδρος κ. Ευάγγελος Μανιουδάκης και ο Γενικός Γραμματέας κ. Ιωάννης Δαφνομήλης. Στη συνάντηση συμμετείχαν εκπρόσωποι των τοπικών επιχειρήσεων με εξαγωγικό προσανατολισμό. 
Καλωσορίζοντας τους προσκεκλημένους, ο Πρόεδρος κ. Γεώργ. Γιακουμάκης ανέφερε μεταξύ άλλων ότι ενδεικτικό του καλού κλίματος που ήδη έχει αναπτυχθεί αποτελεί ο αριθμός των Πολωνών επισκεπτών στην Κρήτη που έχει αυξηθεί εντυπωσιακά κατά τα τελευταία χρόνια, με τη φετινή μάλιστα αύξηση να είναι ακόμη μεγαλύτερη σε σχέση με πέρυσι. Τόνισε επίσης ότι οι επισκέπτες αυτοί θα αποτελέσουν και τους καλύτερους πρεσβευτές των προϊόντων μας στην Πολωνική αγορά, σε μια χώρα που αριθμεί σχεδόν 40 εκατομμύρια κατοίκους. 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook