Έπειτα από τις αποκαλύψεις του Ιρακινού πρωθυπουργού ότι το Ισλαμικό Κράτος σχεδίαζε επιθέσεις σε Γαλλία και ΗΠΑ, ένας Καναδός τζιχαντιστής αποκαλύπτει ότι οι ισλαμιστές είναι και «πολύ κοντά» σε μια επίθεση στη Νέα Υόρκη!

Ο μόλις 21 ετών Φαράχ Μοχάμεντ Σιρντόν από τον Καναδά, πρώην εργαζόμενος σε κινηματογράφο, μίλησε στην κάμερα του αμερικανικού Vice News, σε μια προσπάθεια να τρομοκρατήσει ακόμη περισσότερο τη Δύση, κάνοντας λόγο για αιματηρές επιθέσεις που αναμένεται να φέρει εις πέρας η οργάνωσή του.

Ο Φαράχ Μοχάμεντ, όμως, έδειξε πάνω από όλα στον κόσμο ότι δεν είναι νεκρός, όπως είχαν μεταδώσει αμερικανικά ΜΜΕ τον περασμένο Αύγουστο.

Σε μια ανατριχιαστική συνέντευξη ο 21χρονος τζιχαντιστής αποκάλυψε ότι το Ισλαμικό Κράτος είναι έτοιμο να πραγματοποιήσει σύντομα επιθέσεις στις ΗΠΑ και συγκεκριμένα στη Νέα Υόρκη και πως στόχος της οργάνωσης είναι να σηκώσει τη μαύρη σημαία της πάνω στον Λευκό Οίκο!

«Πολλά αδέρφια έχουν κινητοποιηθεί τις τελευταίες εβδομάδες στη Δύση», είπε ο 21χρονος και πρόσθεσε: «Ετοιμαζόμαστε για μια εξαιρετική επίθεση. Θεού θέλοντος, θα κάνουμε σύντομα επιθέσεις στη Νέα Υόρκη».

Επίσης, ο Σιρντόν τόνισε ότι κανένας δεν τον στρατολόγησε και πώς οι πεποιθήσεις του και μόνο τον οδήγησαν στο Ισλαμικό Κράτος.

Όσον αφορά στο πώς το Vice News κατάφερε να τον εντοπίσει, η απάντηση είναι ότι όλα έγιναν μέσα από τα social media, όπου δραστηριοποιείται έντονα ο νεαρός.

Σημειώνεται ότι ο Φαράχ Μοχάμεντ Σιρντόν είναι ένας από τους πολλούς Καναδούς με καταγωγή από τη Σομαλία οι οποίοι έχουν ταξιδέψει σε Ιράκ και Συρία για να πολεμήσουν με το Ισλαμικό Κράτος. Ωστόσο, είχε απασχολήσει στο παρελθόν τα ΜΜΕ καθώς σε βίντεο το ποίοι είχε αναρτήσει στο YouTube απεικονίζονταν να βάζει φωτιά και να καίει το διαβατήριό του.

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook