Τριασδιάστατος θα εμφανιστεί στην μεγάλη οθόνη, ο ανυπότακτος Γαλάτης, Αστερίξ, ο κολλητός του φίλος, Οβελίξ και όλοι οι διάσημοι...συγχωριανοί τους και οι ήρωες που πρωταγωνιστούν στο κλασικό κόμικ. 

Η νέα ταινία «Η Κατοικία των Θεών», σε σενάριο του Ρενέ Γκοσινί και εικονογράφηση του Αλμπέρ Ουντερζό, βάζει το κλασικό κόμικ στη νέα εποχή. Η ιστορία δημοσιεύθηκε για πρώτη φορά το 1971 στο γαλλικό περιοδικό κόμικς “Pilote” και το 1973 μεταφράστηκε για πρώτη φορά στα Αγγλικά. Σήμερα, ο σχεδιαστής κινουμένων σχεδίων, Λουί Κλισί, που έχει δουλέψει σε φιλμ όπως το «Up» και το «Wall-E» και ο Αλεξάντρ Αστιέρ ετοιμάζονται να παρουσιάσουν την πρώτη 3D ταινία κινουμένων σχεδίων με τον Αστερίξ και Οβελίξ.

Η ιστορία 

Έτος 50 π.Χ. Όλη η Γαλατία βρίσκεται υπό Ρωμαϊκή κατοχή. Όλη, εκτός από το γνωστό μικρό γαλατικό χωριό. Αυτή τη φορά ο Ιούλιος Καίσαρας, αποφασίζει να αφήσει στην άκρη τις λεγεώνες του και βρίσκει νέο τρόπο να κατακτήσει τους Γαλάτες. Θα αλλοιώσει τα έθιμα και την καθημερινότητά τους, ώστε να τους μετατρέψει σε Ρωμαίους. Για να το πετύχει αυτό, χτίζει ρωμαϊκού τύπου κατοικίες γύρω από το μικρό γαλατικό χωριό, στις οποίες θα κατοικίσουν Ρωμαίοι πολίτες, έτσι ώστε να μεταφέρουν παράλληλα και τον τρόπο ζωής τους στην περιοχή. Θα καταφέρει ο Αστερίξ να αποτρέψει τα σχέδια του Καίσαρα και να πείσει τους φίλους του να μην ακολουθήσουν τα μοντέρνα ρωμαϊκά ήθη; Θα καταφέρουν να διατηρήσουν την γαλατική τους ταυτότητα, σώζοντας έτσι το χωριό τους από αυτόν τον διαφορετικό κίνδυνο;

protothema.gr