Υπάρχει ομορφότερο πράγμα από το να βλέπεις ένα πρόσωπο να χαμογελά; Αυτό ακριβώς αισθάνονται οι εθελοντές που προσφέρουν ανιδιοτελώς στους συνανθρώπους μας. 
Λένε ότι ο εθελοντισμός ξεκινά από την καρδιά, δεν νομίζω ότι η αξία του εθελοντισμού μπορεί να τεθεί σε σωστότερη βάση! 
Πιστεύω βαθιά σε αυτή την μορφή του εθελοντισμού, πιστεύω στο περίσσευμα αγάπης που δίνεται για να ανακουφιστεί ο αδύναμος συνάνθρωπος μας. 
Τις τελευταίες δεκαετίες το εθελοντικό κίνημα γιγαντώθηκε στις Ηνωμένες Πολιτείες και σε αρκετές Ευρωπαϊκές χώρες μέσω της δημιουργίας Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων, και ο εθελοντισμός έλαβε πολλές μορφές, με αρκετές από αυτές να στοχοποιούνται…
Δεν θέλω να σταθώ στην κριτική που ασκείται στις Μ.Κ.Ο. Αυτό που για μένα έχει ουσία είναι ότι στην κοινωνία μας υπάρχει ένα τεράστιο ανθρώπινο κεφάλαιο που θέλει να προσφέρει. 
Θυμόμαστε όλοι τις χιλιάδες των αιτήσεων που είχαν κατατεθεί για εθελοντική εργασία στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας. Ανάλυση δεδομένων της Ευρωπαϊκής Κοινωνικής Έρευνας «ESS» δείχνει την αυξητική τάση συμμετοχής νέων και μορφωμένων ατόμων σε εθελοντικές οργανώσεις στην χώρα μας.
Από την οικολογία, τον πολιτισμό και την φιλανθρωπική βοήθεια έως την διοργάνωση events όπως τα TEDx, είναι φανερό ότι η κουλτούρα του εθελοντισμού αρχίζει σιγά- σιγά να ανθίζει και εδώ!
Υπάρχει επομένως η διάθεση, υπάρχει η «πρώτη ύλη», αυτό που χρειάζεται είναι η εμπνευσμένη καθοδήγηση ώστε ο καθένας μας να δίνει αυτό που θέλει, με τον τρόπο που του ταιριάζει, στο πεδίο που τον εκφράζει!
Ο εθελοντισμός είναι η εκδήλωση της αγάπης που έχουμε μέσα μας!

Αθηνά Σπανάκη – Κοχιαδάκη

Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Πρόνοιας και Αλληλεγγύης Ηρακλείου

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook