Εκδήλωση αλληλεγγύης στα αιτήματα των «Αγανακτισμένων» πολιτών στην Ελλάδα και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες οργανώθηκε, μέσω του Διαδικτύου, στην πλατεία Ελευθερίας, στη Λευκωσία.

Οι διαδηλωτές κρατούσαν ελληνικές σημαίες και είχαν αναρτήσει πανό με συνθήματα που έγραφαν «Ελλάδα-Κύπρος, ένας λαός, αγώνας κοινός», «Κατοχή, το δικό μας μνημόνιο» και «Ακομμάτιστοι αγανακτισμένοι πολίτες».

Ένας από τους διαδηλωτές ανέφερε: «Είδαμε την κατάσταση που επικρατούσε και στις άλλες ευρωπαϊκές χώρες και ειδικά στην Ελλάδα, όπου υπάρχει μεγάλο πρόβλημα, και αποφασίσαμε να κάνουμε μια συμβολική εκδήλωση και στην Κύπρο».

Οι πολίτες στην Κύπρο, είπε, έχουν ακόμη έναν λόγο να διαμαρτύρονται, λόγω της παράνομης εισβολής και κατοχής εδάφους της Κυπριακής Δημοκρατίας από την Τουρκία. Συμπλήρωσε, δε, ότι μεταξύ των αιτημάτων τους είναι να σταλεί ένα μήνυμα προς τους πολιτικούς ηγέτες, «για να καταλάβουν επιτέλους ότι ο λαός δεν είναι πολιτικοποιημένος, κάτι για το οποίο έχουν ευθύνη οι εκάστοτε πολιτικές ηγεσίες».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook