Να δεσμευτεί ο δήμος Χανίων ότι δε θα αποστείλει στοιχεία των εργαζομένων του στο υπουργείο τα οποία θα χρησιμοποιηθούν για την επανεξέταση των συμβάσεών τους, ζητά ο ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

Μάλιστα θα επιχειρήσει να φέρει το θέμα στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο προκειμένου να πάρουν όλοι δημόσια θέση.

Η ανακοίνωση του ΑΝΤΑΡΣΥΑ:

\”Ο λεγόμενος επανέλεγχος των συμβάσεων των υπαλλήλων των Δήμων που μετατράπηκαν από ορισμένου σε αορίστου χρόνου, που απαιτεί ο Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης κ. Μητσοτάκης στην ουσία αποτελεί ένα φύλλο συκής που επιζητά η κυβέρνηση, προκειμένου να προχωρήσει σε χιλιάδες νέες απολύσεις.

Οι απολύσεις αυτές είναι μια ακόμη επιταγή της τρόικας και αποτελεί την πιο τρανταχτή διάψευση ότι επίκειται έξοδος από τα μνημόνια.

Θα αποτελέσουν τη χαριστική βολή για τους δήμους μια και θα σημάνουν την ακόμη μεγαλύτερη μείωση του προσωπικού. Θα φέρουν τις υπηρεσίες στα όρια της ύπαρξης τους. Οι ήδη χτυπημένες υπηρεσίες των δήμων όπως η καθαριότητα, οι παιδικοί σταθμοί, οι κοινωνικές δομές, που δουλεύουν με συμβασιούχους, θα μείνουν χωρίς προσωπικό. Μια τέτοια εξέλιξη θα έχει τραγικές συνέπειες για τους δημότες και θα ανοίξει το δρόμο για την ιδιωτικοποίησή.

Η κυβέρνηση έχει εξαπολύσει μια εκστρατεία κατασυκοφάντησης και λάσπης απέναντι στους εργαζόμενους των ΟΤΑ, μιλώντας για «επίορκους» και «πλαστά δικαιολογητικά».

Προσπαθεί με αυτό τον τρόπο να απομονώσει τους εργαζόμενους. Από την άλλη έχει εξαπολύσει σωρεία απειλών εναντίον των δημάρχων που αρνούνται να συμπορευτούν με τις απαιτήσεις της κυβέρνησης και της τρόικας.

Παίζει με τις ζωές χιλιάδων ανθρώπων, που μονιμοποιήθηκαν με το «διάταγμα Παυλόπουλου», παρατείνοντας την αγωνία τους. Λες και δεν έφταναν τα δέκα χρόνια που οι άνθρωποι αυτοί δούλευαν σκληρά, συχνά απλήρωτοι και ανασφάλιστοι, λες και δεν έφτανε ο διαρκής εμπαιγμός με τον οποίον οι κυβερνήσεις τους αντιμετώπιζαν, πρέπει τώρα, λίγα μόλις χρόνια μετά τη δικαίωσή να αντιμετωπίσουν ξανά το φάσμα της ανεργίας.

Τα μόνα πλαστά δικαιολογητικά που εμείς ξέρουμε είναι αυτά που παρατείνουν τον πολιτικό χρόνο ζωής αυτής της επικίνδυνης κυβέρνησης. Οι Δήμοι χρειάζονται επειγόντως μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και όχι απολύσεις.

Η Ανταρσία στα Χανιά προτίθεται να ανοίξει το συγκεκριμένο ζήτημα στην επόμενη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου.

Δηλώνουμε τη συμπαράστασή μας στους εργαζόμενους των ΟΤΑ αλλά και συγκεκριμένα των Δήμων του Ν. Χανίων που αγωνίζονται για τα δικαιώματά τους.
Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να δείξουν ενεργά τη συμπαράστασή τους. Να πάρουν στα χέρια τους την υπεράσπιση των δήμων και των υπηρεσιών που αυτοί προσφέρουν.

Καλούμε το Δήμαρχο και το Δήμο Χανίων να δηλώσουν κατηγορηματικά ότι δεν πρόκειται να αποστείλουν στοιχεία που ζητά το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης. Ζητάμε να δοθεί στους εργαζόμενους το σχετικό «εντέλλεσθε» να απέχουν από κάθε διαδικασία που σχετίζεται με την επανεξέταση των συμβάσεων με νέα κριτήρια σύμφωνα με το Ν.4250/14.

Καλούμε όλους τους αιρετούς και όλες τις παρατάξεις στο δημοτικό συμβούλιο Χανιών να πάρουν δημόσια θέση για το θέμα, στηρίζοντας τους εργαζομένους.\”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook