Επιστολή διαμαρτυρίας για τη δημιουργία Κέντρου Είσπραξης Ασφαλιστικών Εισφορών έστειλε ο εμπορικός σύλλογος Ηρακλείου.

Η επιστολή αναφέρει:

\”Η εφαρμογή των φορολογικών νόμων που ψήφισε η κυβέρνηση, έρχεται να αποτελειώσει την μικρομεσαία επιχείρηση.
Μας φορτώνει με επιπλέον ασήκωτους φόρους και πρόστιμα για να μας βγάλει μια και καλή από την μέση.
Την ίδια στιγμή μειώνεται η φορολογία για τους μεγάλους ομίλους και τις ξένες εταιρίες, που θα έρθουν να καλύψουν το κενό της αγοράς.

Η κατάργηση του αφορολόγητου, η φορολογία 26% από το πρώτο ευρώ του εισοδήματος, η επιβολή τέλους επιτηδεύματος, τα χρέη προς το δημόσιο έχουν σαν αποτέλεσμα, η πλειονότητα των συναδέλφων μας να μην μπορεί να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του. Έτσι βρίσκεται σε κίνδυνο πλειστηριασμών και κατασχέσεων τραπεζικών λογαριασμών με ηλεκτρονικό τρόπο. Διαμορφώνεται δηλαδή ένα εξοντωτικό ασφυκτικό πλαίσιο για μια μικρή επιχείρηση. Σε όλα αυτά προστίθεται η δημιουργία του ΚΕΑΟ (Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Εισφορών), ένας επιπλέον μηχανισμός εκβιασμού και κατασχέσεων που αποβλέπει στον πιο γρήγορο αφανισμό των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και στο γιγάντωμα των πολυεθνικών και των μεγάλων ομίλων.

Ήδη δεν έχουν καμία ιατροφαρμακευτική κάλυψη πάνω από 300.000 αυτοαπασχολούμενοι και ΕΒΕ – όπως και οι οικογένειές τους – οι οποίοι αδυνατούν να τακτοποιήσουν τις υποχρεώσεις τους στον ΟΑΕΕ αντιμετωπίζοντας τις συνέπειες της νομοθεσίας που συνδέει τις εισφορές με την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

Σύμφωνα με στοιχεία της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Κοινωνικής Ασφάλισης (ΗΔΙΚΑ) που έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Εργασίας, οι προϋποθέσεις του ν. 4254/2014 (μέσο οικογενειακό εισόδημα στην τριετία 2011-2014 μέχρι 12.000 ευρώ, οφειλές μετά την 1/1/2011) επέτρεψαν σε μόλις 65.835 οφειλέτες του ΟΑΕΕ να έχουν πλήρη ιατροφαρμακευτική και νοσοκομειακή περίθαλψη.

Τα στοιχεία του ΟΑΕΕ φανερώνουν πως το 2012, από τους 774.000 ασφαλισμένους, οι 380.000 δεν μπόρεσαν να πληρώσουν εισφορές και δεν έχουν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.
Ωστόσο και για όσους είναι ασφαλισμένοι η κατάσταση δεν είναι καλύτερη αφού πληρώνουν συνεχώς για υπηρεσίες και παροχές ολοένα και πιο κουτσουρεμένες, με αποτέλεσμα και όσοι έχουν βιβλιάριο να δυσκολεύονται να πληρώνουν για εξετάσεις, συμμετοχές για φάρμακα κλπ.

Οι ανεδαφικές ρυθμίσεις που κατά καιρούς βγαίνουν το μόνο στόχο που έχουν, είναι να μας εξοστρακίσουν από την αγορά εργασίας. Ήδη 200.000 συνάδελφοί μας αφανίστηκαν.
Το αποθεματικό του ταμείου μας (ΟΑΕΕ) έπρεπε να είναι 48, 8 δις € και τώρα μετά από το κλέψιμο, το τζογάρισμα και το κούρεμα, έχει έλλειμμα 466,868 εκατ. ευρώ
Το βασικό πρόβλημα του ΟΑΕΕ είναι η υποχρηματοδότηση του από το κράτος.

Ενός κράτους, που μας λέει: \”Αφού δεν μπορείς να πληρώσεις κλείσε το μαγαζί σου και σου παίρνουμε και το σπίτι\” .
Τις απειλές αυτές ο Εμπορικός κόσμος της πόλης μας δεν θα τις αφήσει αναπάντητες. Με ετοιμότητα, αλληλεγγύη, οργανωμένο αγώνα για να αποτρέψουμε τα σχέδια τους θα είναι η απάντηση μας.

Απαιτούμε :
• Αποποινικοποίηση των οφειλών.
• Να σταματήσουν τώρα οι κατασχέσεις κάθε είδους – πρώτης κατοικίας, επαγγελματικής στέγης, εξοπλισμού, μεταφορικών μέσων κλπ.-, όσο διαρκεί η οικονομική κρίση.
• Πάγωμα των χρεών στους ασφαλιστικούς οργανισμούς, για όσους αποδεδειγμένα έχουν πρόβλημα. Αφαίρεση των τόκων, των προσαυξήσεων και των προστίμων.
• Παράταση της δυνατότητας να κατέβουν όλοι ασφαλιστικές κλάσεις ανάλογα με το εισόδημά τους.
• Αποδέσμευση των δόσεων από τυχόν ρυθμίσεις από τις τρέχουσες εισφορές.
• Επίδομα ανεργίας σε όλους που κλείνουν τις επιχείρησης τους από αδυναμία συνέχισης.
• Καμιά μείωση των συντάξεων.
• Απαλλαγή των μικρομεσαίων από μέρος ή και το σύνολο των χρεών, όταν πιστοποιηθεί η μερική ή και πλήρης αδυναμία αποπληρωμής τους, αντίστοιχα, ακόμη και η οικονομική καταστροφή τους.
• Εφ’ όσον υπάρχει αδυναμία εκπλήρωσης των υποχρεώσεων προς το ταμείο, τουλάχιστον να έχουν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη μια και την χρεώνονται. Επίσης για τους οικονομικά ενήμερους να υπάρχει πλήρης περίθαλψη.
• ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ επιστροφή των δισεκατομμυρίων ευρώ που κλαπήκαν από το ταμείο. Αν όχι, κρατική χρηματοδότηση των αναγκών του ταμείου.\”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook