Συγκέντρωση παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποιεί το Πανεργατικό Μέτωπο στη ΔΟΥ Χανίων την Τρίτη 30/09 στις 11πμ.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του:

"Η λαϊκή οικογένεια δεν αντέχει άλλους φόρους!
Ο λεγόμενος Ενιαίος Φόρος Ιδιοκτησίας Ακινήτων (ΕΝΦΙΑ) αποτελεί την μονιμοποίηση των χαρατσιών, που δήθεν τον επέβαλλαν προσωρινά οι κυβερνήσεις ΝΔ - ΠΑΣΟΚ μαζί με την ΕΕ.
Η αποστολή των εκκαθαριστικών για τον ΕΝΦΙΑ επιβεβαιώνει τη νέα φοροεπιδρομή που δέχονται τα λαϊκά στρώματα εξαιτίας της φορολόγησης της ακίνητης περιουσίας τους. Το μέγεθος της φοροεπιδρομής αποκαλύπτεται και από το γεγονός του επιπλέον καταλογισμού 500 εκατομμυρίων ευρώ, από όσα αρχικά είχε προϋπολογίσει η κυβέρνηση. Η παρατηρούμενη τεράστια αύξηση των αντικειμενικών αξιών σε απομακρυσμένους οικισμούς, που οδηγεί σε υπερβολική φορολόγηση μιας μικρής αξίας ακίνητης περιουσίας επιβεβαιώνει την παραπάνω εκτίμηση.
Αυτά που λέει τώρα η κυβέρνηση για επιμέρους βελτιώσεις και διορθώσεις δεν αλλάζουν την ουσία. Προσπαθεί να παγιδεύσει τη δίκαιη λαϊκή κατακραυγή και αγανάκτηση.

Σε μια περίοδο όπου οι φοροελαφρύνσεις στο μεγάλο κεφάλαιο ισχύουν, με χαρακτηριστικό παράδειγμα την απαλλαγή του εφοπλιστικού κεφαλαίου από το φόρο στο πετρέλαιο, η πολιτική γραμμή της κυβέρνησης είναι να επεκταθούν ακόμα περισσότερο, στο όνομα της ανταγωνιστικότητας και της ανάπτυξης για την κερδοφορία τους.
Την ίδια στιγμή η κυβέρνηση έχει εξαπολύσει ένα ανελέητο φοροκυνηγητό , με απειλές για κατασχέσεις στην εργατική λαϊκή οικογένεια, τους αυτοαπασχολούμενους, τους αγρότες με την κατάργηση ουσιαστικά του αφορολόγητου, τον ΕΝΦΙΑ .

Το Πανεργατικό Μέτωπο καλεί σε συγκέντρωση παράσταση διαμαρτυρίας στην ΔΟΥ Χανίων την Τρίτη 30/09 στις 11πμ με βασικά αιτήματα :
• Την πλήρη απαλλαγή της πρώτης, αλλά και δευτερεύουσας κατοικίας, που καλύπτουν τις στεγαστικές ανάγκες και τις ανάγκες αναψυχής της λαϊκής οικογένειας. Οι εργαζόμενοι, τα λαϊκά στρώματα έχουν πληρώσει ακριβά και φορολογηθεί ήδη βαριά για ένα έχουν ένα σπίτι ή και ένα εξοχικό.
• Να μην φορολογηθεί η αγροτική γη.
• Να φορολογηθεί η μεγάλη ακίνητη περιουσία. Τα κέρδη και τα συσσωρευμένα κεφάλαια της πλουτοκρατίας.
• Να καταργηθούν οι φόροι που πνίγουν το λαό.
• Ουσιαστικά μέτρα προστασίας των ανέργων και των φτωχών οικογενειών.
• Καμιά κατάσχεση και πλειστηριασμός. Καμιά διακοπή ρεύματος, νερού, σταθερού τηλεφώνου.
• Διαγραφή και πάγωμα χρεών για ανέργους, φτωχούς μισθωτούς, αγρότες και αυτοαπασχολούμενους."