Σαφή θέση πήρε ο Δήμαρχος Ηρακλείου στο πλευρό των εργαζομένων του Δήμου, ξεκαθαρίζοντας ότι θα αντιδράσει σε οποιαδήποτε απόλυση προσωπικού αλλά και σε οποιαδήποτε προσπάθεια ξεπουλήματος των Δήμων.

Ο Δήμαρχος κ. Βασίλης Λαμπρινός που τάχθηκε στο πλευρό των εργαζομένων του Δήμου Ηρακλείου μαζί με όλους τους αντιδημάρχους, παραβρέθηκε στη γενική συνέλευση του προσωπικού η οποία πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων στην Παλιά Λαχαναγορά.

Μιλώντας στους εργαζόμενους ο Δήμαρχος τόνισε με έμφαση ότι η Δημοτική Αρχή θα είναι συμπαραστάτης τους σε όλα τα δίκαια αιτήματά τους.

«Η παρουσία μας εδώ είναι ενδεικτική του ενδιαφέροντος του Δήμου για το προσωπικό του, που είναι η πιο βασική συνιστώσα για την αποτελεσματικότητα του έργου του. Μαζί θα συνεργαστούμε ώστε ο Δήμος να κρατηθεί όρθιος σε αυτή τη δύσκολη περίοδο που διανύουμε», είπε στο προσωπικό ο κ. Λαμπρινός.

Σε ερώτηση δημοσιογράφων για το ενδεχόμενο ιδιωτικοποίησης κάποιων λειτουργιών του Δήμου ο κ. Λαμπρινός ήταν κάθετος:

«Θα αντιδράσουμε σε αυτό. Και στις απολύσεις και στο ξεπούλημα της περιουσίας των Δήμων είμαστε αντίθετοι».

\"\"

\"\"

\"\"

Μάλιστα η δημοτική αρχή εξέδωσε και ανακοίνωση σχετική στην οποία δηλώνει ρητά και κατηγορηματικά ότι θα αγωνιστεί προκειμένου να μην απολυθεί κανένας αργαζόμενος.

Casus belli ή …διασπορά ψευδών ειδήσεων

Σε δελτίο τύπου που προ ημερών εξέδωσε η «Λαϊκή Συσπείρωση» …προγράφει, ούτε λίγο ούτε πολύ, τη νέα δημοτική αρχή, ισχυριζόμενη ότι δήθεν «σε εν κρυπτώ συνεργασία με τον γενικό γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης» προτίθεται να απολύσει 45 εργαζόμενους στους παιδικούς σταθμούς του Δήμου. Η απόλυσή τους, πάντα κατά τη «Λαϊκή Συσπείρωση», είχε παρασκηνιακά … προσυμφωνηθεί (!) μεταξύ της Αποκεντρωμένης Διοίκησης (αλλά και της Τρόικας ίσως και ποιος ξέρει ποιών άλλων σκοτεινών παραγόντων) με τη δημοτική αρχή προτού καν αυτή αναλάβει τα καθήκοντά της! Προτίθεται δηλαδή η δημοτική αρχή, ούτε λίγο ούτε πολύ, την ώρα που πνίγεται κυριολεκτικά από έλλειψη προσωπικού, να διαλύσει τελείως τους παιδικούς σταθμούς και να αφήσει παιδιά και εργαζόμενους στο έλεος του Υψίστου.

Επειδή όμως όλοι αυτοί οι ισχυρισμοί υπερβαίνουν τα όρια της «συνωμοσιολογίας» και περνούν πλέον στο στάδιο του παραλογισμού, δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι είναι απολύτως ανυπόστατοι και αποτελούν αποκυήματα της φαντασίας όσων τους διατυπώνουν. Αντιθέτως η πρόθεση και ο αγώνας τόσο της «Δύναμης Πολιτών» όσο και των μελών της που συγκροτούν σήμερα την ηγεσία και την πλειοψηφούσα παράταξη του Δήμου είναι να μην απολυθεί κανένας υπάλληλος και κανένας εργαζόμενος γενικώς. Μοναδική εξαίρεση όσοι έκαναν χρήση πλαστών πιστοποιητικών για να προσληφθούν, σε βάρος άλλων συνυποψηφίων τους. Πέραν αυτού όμως είναι αδιανόητο να μιλούμε σήμερα για απολύσεις, όταν στα πλαίσια της πρόσφατης μετακίνησης υπαλλήλων, ο Δήμος βρίσκεται κυριολεκτικά «αποψιλωμένος» από πολύτιμο ανθρώπινο δυναμικό. Το φορτίο που αναγκάζονται να σηκώνουν σήμερα οι εργαζόμενοι του Δήμου είναι δυσβάστακτο και παρόμοιες «ειδήσεις» υποσκάπτουν ασφαλώς, με τον χειρότερο τρόπο, το ηθικό τους.

Τέλος, επειδή η «Λαϊκή Συσπείρωση» φαίνεται να έχει προκαθορίσει τη θέση της έναντι της νέας Δημοτικής αρχής, μολονότι ούτε μήνας δεν πέρασε από την εγκατάστασή της, την καλούμε να αποδείξει με όποιον τρόπο μπορεί τους ισχυρισμούς της. Εκτός και εάν θεωρεί η ίδια «νόμιμη και ηθική» … την «εξουδετέρωση» των πολιτικών της αντιπάλων με τη μέθοδο της διασποράς ψευδών ισχυρισμών.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook