Καλά κρατεί το οργανωμένο έγκλημα στη Μεγάλη Βρετανία που εκμεταλλεύεται τη δυστυχία χιλιάδων ανθρώπων και τους μετατρέπει σε σύγχρονους δούλους. Ο αριθμός των θυμάτων έχει αυξηθεί κατά ένα πέμπτο συγκριτικά με παλαιότερα, σύμφωνα με την Daily Mail.

Πολλοί άνθρωποι φτάνουν στη Βρετανία με την ελπίδα να βρουν μία δουλειά, αλλά πέφτουν θύματα επιτηδείων που συνεργάζονται με το οργανωμένο έγκλημα και υποχρεώνονται πλέον να δουλεύουν ως «σκλάβοι» με πενιχρούς μισθούς σε παράνομους εργασιακούς χώρους. Συχνά κάνουν τους επαίτες και συνήθως οι γυναίκες και τα παιδιά εξαναγκάζονται να εκδίδονται.

Μάλιστα οι συμμορίες που τους εκμεταλλεύονται τους κάνουν τατουάζ προκειμένου να τους αναγνωρίζουν, αλλά και για να μην μπορούν τα θύματα να ξεφύγουν. Τα τατουάζ μπορεί να είναι αριθμοί ή σύμβολα που δηλώνουν ιδιοκτησία.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, τα θύματα του εμπορίου ανθρώπων στο Ηνωμένο Βασίλειο ανέρχονται στις 2.744 και προέρχονται από 86 χώρες σε όλο τον κόσμο, με τα περισσότερα θύματα να είναι από τη Ρουμανία και Πολωνία.

Το συγκλονιστικό είναι πως το ένα πέμπτο, 602 άνθρωποι, είναι παιδιά, πολλά από τα οποία δουλεύουν ως σκλάβοι στα σπίτια ή εξωθούνται στην πορνεία. Μάλιστα η τιμή των σύγχρονων σκλάβων κυμαίνεται στα 250-300 ευρώ το άτομο.

newsbeast.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook