Στο Διοικητικό Συμβούλιο της Ελληνικής ∆ιαχειριστικής Εταιρείας Υδρογονανθράκων ή αλλιώς ΕΔΕΥ ΑΕ μπαίνει ο κ. Αντώνης Σχετάκης σύμφωνα με την απόφαση του Υπουργού Περιβάλλοντος κ. Γιάννη Μανιάτη, καταλαμβάνοντας με αυτόν τον τρόπο και δεύτερη κυβερνητική θέση, αφού είναι ήδη μέλος στο Δ.Σ. του ΟΑΚ από την περίοδο της συγκυβέρνησης ΠΑΣΟΚ – ΝΔ – ΔΗΜΑΡ.
Η ΕΔΕΥ είναι ο φορέας που ιδρύθηκε με νόμο το 2011 για να εκπροσωπεί τα δικαιώματα του Ελληνικού Δημοσίου στις συμβάσεις με τις ερευνητικές εταιρείες, που όμως παρέμενε στα «χαρτιά», με διορισμένους μόνο την πρόεδρο και τον αντιπρόεδρο του Δ.Σ.
Πλέον παίρνει σάκρα και οστά, με τον ορισμό των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου, οι θέσεις των οποίων είναι έμμισθες σύμφωνα με την απόφαση του Υπουργού (δείτε εδώ). 

Ο κ. Αντώνης Σχετάκης είναι Γεωλόγος και Εκπαιδευτικός, έχει πολυετή ενασχόληση με την Τοπική Αυτοδιοίκηση, ενώ έιναι και μέλος της Κεντρικής Επιτροπής και γραμματέας της περιφερειακής επιτροπής Κρήτης της ΔΗΜΑΡ (δείτε το βιογραφικό του στην σελίδα του Δήμου Χανίων εδώ). Τελευταία το όνομα του ακούγεται και για την θέση του Πρόεδρου στην ΔΕΥΑΧ, κάτι που όμως δεν έχει ανακοινωθεί επίσημα.

Flashnews.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook