Μπορεί οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους να ελέγχουν περιοχές της βορείου Συρίας, όμως, σε μία από αυτές βρίσκουν αντίσταση από το σώμα του Κούρδων μαχητών Πεσμεργκά, στο οποίο ενεργό ρόλο παίζουν γυναίκες που αψηφούν τον κίνδυνο και έρχονται πρόσωπο με πρόσωπο με το θάνατο για να υπερασπιστούν το λαό τους.

Σε ένα οδοιπορικό του τηλεοπτικού σταθμού CBS, ο τηλεθεατής γνωρίζει τις «αμαζόνες» των Πεσμεργκά, τον αγώνα τους, τους στόχους τους, την καθημερινότητά τους στην πρώτη γραμμή, ακόμα και τα όνειρά τους για σπουδές, αγόρια και οικογένεια.

\"\" 

Η Χόλι Γουίλιαμς του αμερικανικού δικτύου συνάντησε τις νεαρές γυναίκες και συνομίλησε μαζί τους, ανακαλύπτοντας προσωπικές πτυχές τους.

\"\" 

«Δεν υπάρχει διαφορά ανάμεσα σε γυναίκες και άνδρες. Και οι δύο μπορούν να ενταχθούν στον αγώνα κατά του Ισλαμικού Κράτους. Βιώνουμε επικίνδυνες καταστάσεις καθώς οι τζιχαντιστές πλησιάζουν στην περιοχή μας. Κατέστρεψαν τα πάντα, σκότωσαν παιδιά, απήγαγαν γυναίκες», λέει μία από εκείνες στην κάμερα του δικτύου.

\"\" 

Τη στιγμή που ο τρόμος εξαπλώνεται ραγδαία κι η βία και η αγριότητα των τζιχαντιστών προκαλούν φόβο και ανησυχία όχι μόνο στη γύρω περιοχή, αλλά και στη Δύση, οι Πεσμεργκά είναι η μεγάλη ελπίδα του λαού για την απαλλαγή τους από τους εξτρεμιστές του ΙΚ.

\"\" 

Άλλωστε, δεν είναι λίγες οι φορές που μάχες έχουν νικηθεί από γυναίκες, οι οποίες θεωρούνται εξαιρετικά θαρραλέες και δίνουν κίνητρα στους άνδρες να είναι ακόμα πιο δυναμικοί στον αγώνα κατά των τρομοκρατών.

\"\" 

Σε κάθε μάχη η γυναίκα αποδεικνύει το θάρρος και τη δύναμή της. Αποδεικνύει πως είναι ψέμα αυτό που μπορεί να ισχυριστεί κανείς, ότι μία γυναίκα δε μπορεί να πολεμήσει, υποστηρίζουν οι «αμαζόνες» των Πεσμεργκά.

\"\" 

«Εμείς πολεμούμε με τη θέλησή μας, αλλά το ΙΚ πολεμά με όπλα. Βέβαια, πιστεύω ότι η θέληση είναι ισχυρότερη από τα όπλα. Δεν αγαπάμε τις μάχες, δεν αγαπάμε τα όπλα, ούτε τον πόλεμο. Όλες μας θέλουμε να ζήσουμε με ασφάλεια, να ολοκληρώσουμε τις σπουδές μας και να έχουμε αγόρι, αλλά τώρα βρισκόμαστε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης», δηλώνει η 19χρονη Ακίνα Ακίν στη δημοσιογράφο του CBS News.

Την ίδια στιγμή, τόνισε πως δε φοβάται αλλά παραδέχθηκε ότι θα ανατιναχθεί πριν κάποιος εξτρεμιστής επιχειρήσει να την αιχμαλωτίσει.

\"\" 

Όσο για το θάνατο που σκορπά η ακραία ισλαμιστική οργάνωση υποστηρίζει πως ο πραγματικός Μουσουλμάνος δε σκοτώνει αθώους ανθρώπους, ενώ το ΙΚ το κάνει.

Ακόμα και από το αυτοσχέδιο νοσοκομείο όπου νοσηλεύονται οι τραυματισμένες Πεσμεργκά, δε διακρίνεται φόβος στο βλέμμα τους, καθώς εξηγούν πως στόχος τους είναι ένας και αυτός δεν είναι άλλος από την αντιμετώπιση των εξτρεμιστών.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook