Πανυγειονομική απεργία πραγματοποιείται την Πέμπτη 2 Οκτώβρη και το ΠΑΜΕ Ρεθύμνου καλεί όλους σε συλλαλητήριο την Παρασκευή 3/10/2015 στο Δημαρχείο Ρεθύμνου στις 19.00.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του:

\”Δυναμώνουμε τον αγώνα ενάντια στην αξιολόγηση, τις διαθεσιμότητες, τις απολύσεις, την εντατικοποίηση στη δουλειά, το κλείσιμο κλινικών και νοσοκομείων, τη λειτουργία των κρατικών νοσοκομείων όπως και τα ιδιωτικά. Για να παρθούν μέτρα προστασίας για τους ανέργους, να καταργηθούν οι πληρωμές στην υγεία – πρόνοια, να γίνουν μαζικές προσλήψεις.
Να μην υπάρχει μισθός μικρότερος από 1400€ και να καλυφθούν οι απώλειες των τελευταίων χρόνων. Να μειωθούν οι ώρες εργασίας. Να καταργηθούν οι αντιασφαλιστικοί νόμοι. Να επεκταθούν τα ΒΑΕ στη δημόσια υγεία-πρόνοια.Να καταργηθεί η αξιολόγηση.

Ενάντια στις νέες μειώσεις στους μισθούς μας, που ετοιμάζει η κυβέρνηση και στα νέα αντιασφαλιστιικά μέτρα, στα νέα βάρη που σκοπεύει η πλουτοκρατία και οι πολιτικοί της εκπρόσωποι να φορτώσουν στην πλάτη μας.
Συνάδελφοι, η πολιτική που ασκείται από κυβέρνηση και Ευρωπαϊκή Ένωση (Ε.Ε.) θεωρεί τα μισθολογικά και εργασιακά μας δικαιώματα ως «κόστος» που επιβαρύνουν την πλουτοκρατία και το κράτος της και από τα οποία πρέπει να απαλλαγούν. Είναι πολιτική που έχει θεό της τα υπερκέρδη των επιχειρηματικών ομίλων και στο βωμό τους γινόμαστε θυσία. Αν θέλουμε λύση στα προβλήματά μας, ενάντια σε αυτή την πολιτική και τους φορείς της πρέπει να στρέφεται η απάντησή μας.
Προσαρμόζουν όλο και περισσότερο τη λειτουργία των κρατικών νοσοκομείων στους νόμους της αγοράς, όπου για να είναι «βιώσιμα», πρέπει να εξασφαλίζουν κέρδη και έσοδα, να ενισχύεται η επιχειρηματική τους λειτουργία.
Γι’ αυτό και οι ασθενείς γίνονται πελάτες. Γι’ αυτό, και έχουν αυξηθεί οι ώρες εργασίας μας, κατάργησαν τις ακτινολογικές άδειες, υπάρχει εντατικοποίηση, μείωσαν τους μισθούς μας και ετοιμάζονται νέες μειώσεις με τη σύνδεση μισθού-βαθμού, με την παραγωγικότητα. Γι’ αυτό όλο και περισσότερο αντικαθιστούν θέσεις εργασίας μόνιμης και αποκλειστικής απασχόλησης με ευέλικτες σχέσεις εργασίας. Γι’ αυτό και θεσμοθέτησαν την Ανώνυμη Εταιρεία Αμοιβών Νοσοκομείων, Γι’ αυτό και θέλουν να εφαρμόσουν την αξιολόγηση. Για να μετρούν πόσο καλά λειτουργεί το νοσοκομείο επιχείρηση και η δική μας η συμβολή σε αυτό. Όσο τα νοσοκομεία λειτουργούν σαν επιχειρήσεις, στα χέρια του κράτους εργοδότη, δεν μπορεί να υπάρξει «καλή» αξιολόγηση, όπως λέει η ΠΑΣΚΕ η ΔΑΚΕ και το Μ.Ε.Τ.Α.

Συνάδελφοι-σες.
Όσο η υγεία είναι εμπόρευμα, όσο «προσαρμόζεται στις ανάγκες της πραγματικής οικονομίας», όπως λέει ο Υπουργός Υγείας, τόσο και θα οξύνονται τα προβλήματα και τα δικά μας και των ασθενών μας. Γι’ αυτό και ο αγώνας για τα δικαιώματα μας πρέπει να συνδέεται με τη πάλη να καταργηθεί η επιχειρηματική δράση στην υγεία και παντού.
Αυτή την απάντηση δεν μπορούν να την οργανώσουν ούτε η ΠΟΕΔΗΝ, ούτε η ΟΕΝΓΕ, γιατί στηρίζουν την επιχειρηματική δράση στην υγεία, την ΕΕ, την ανταγωνιστικότητα. Συμβάλλουν στον συντεχνιασμό, στην απαξίωση και στον εκφυλισμό του κινήματός μας. Κάνουν ότι είναι δυνατόν για να μας δέσουν τα χέρια, να είμαστε ανίκανοι να αποτρέψουμε την επίθεση που δεχόμαστε.

Γι αυτό έχουν τεράστιες ευθύνες η ΠΑΣΚΕ και η ΔΑΚΕ που η αντιλαϊκή λαίλαπα βρήκε απροετοίμαστους τους υγειονομικούς, για τον εκφυλισμό του συνδικαλιστικού κινήματος. Υπονομεύουν κρυφά και φανερά μαζί με τη παράταξη Μ.Ε.Τ.Α τις όποιες κινητοποιήσεις αποφασίζονται, σπέρνοντας το δηλητήριο του «αγώνες άνευ κόστους», ή «έξυπνες μορφές πάλης», δηλαδή απεργίες χωρίς απεργούς, με την άρνηση ή και την κωλυσιεργία να παρθούν μέτρα επιτυχίας των απεργιών, των κινητοποιήσεων, αλλά και στο να υιοθετηθεί πλαίσιο πάλης που να απαντάει στις ανάγκες μας. Για άλλη μια φορά ανακοίνωσαν την 24ωρη απεργία (2/10) μετά από μεταξύ τους τηλεφωνικές …συνεννοήσεις χωρίς καν να συνεδριάσει και να αποφασίσει η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΟΕΔΗΝ!!! Θέλουν αγώνες στα χαρτιά!

Η έγνοιά τους δεν είναι πως θα προετοιμαστούν καλά οργανωμένοι, νικηφόροι αγώνες, αλλά πως θα σπείρουν αυταπάτες γι’ ακόμα μια φορά, να περιμένουν οι εργαζόμενοι ακινητοποιημένοι μακριά από τους αγώνες για τη δική τους ζωή, τους νέους …«κυβερνητικούς σωτήρες».
Μην τους κάνετε τη χάρη!! Γυρίστε τη πλάτη σας σ’ αυτές τις δυνάμεις και όχι στην οργανωμένη δράση μέσα από τα σωματεία, στο συλλογικό αγώνα!! Να γίνουν παντού γενικές συνελεύσεις είτε το θέλουν είτε όχι για να παρθούν αποφάσεις οργάνωσης της απεργίας με τους παραπάνω στόχους. Να συγκροτηθούν απεργιακές επιτροπές, να απορριφθεί το πλαίσιο της ΠΟΕΔΗΝ-ΟΕΝΓΕ. Να αποφασίσουν συμμετοχή στο Πανελλαδικό συλλαλητήριο που οργανώνουν εκατοντάδες συνδικάτα 1η Νοέμβρη.

Μη κάνετε το χατίρι στους καλοθελητές της διάσπασης που στρέφουν τους νοσηλευτές ΔΕ, ενάντια στους νοσηλευτές ΤΕ.΄Η αντιλαϊκή επίθεση δεν εξαιρεί κανένα! Ο αγώνας μας θέλει όλους μαζί!
Με αγώνες κατακτάμε τα δικαιώματά μας! Σπάμε την αναμονή και τις αυταπάτες ότι δήθεν θα έρθει η νέα κυβέρνηση που θα μας σώσει. Καμία εμπιστοσύνη σε αυτούς που έλεγαν πως θα ταρακουνήσουν την Ευρώπη και δεν δεσμεύτηκαν ούτε ότι το επίδομα ανεργίας θα το παίρνουν όλοι οι άνεργοι για όσο είναι στην ανεργία!
Στην ενιαία επίθεση κυβέρνησης, κεφαλαίου, Ε.Ε. μπορούμε να απαντήσουμε με ενιαία λαϊκή αντεπίθεση. Ενιαία πάλη – ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ υγειονομικοί, εργάτες, υπάλληλοι, αυταπασχολούμενοι, φτωχοί αγρότες, γυναίκες, νέοι για να καταργηθεί η επιχειρηματική δράση σε υγεία & πρόνοια, για ενιαίο αποκλειστικά δημόσιο και δωρεά σύστημα υγείας-πρόνοιας. Για έναν άλλο δρόμο ανάπτυξης που θα υπηρετεί τις λαϊκές ανάγκες, απαλλαγμένο από τα δεσμά των μονοπωλίων και της Ε.Ε. με το λαό αφέντη στον πλούτο που παράγει.

Δεν πάμε για να ανακόψουμε μόνο την επίθεση! Πάμε και για να αποσπάσουμε κατακτήσεις, για να κερδίσουμε. Από εμάς εξαρτάται!
Κλιμακώνουμε:
• Την Παρασκευή 3/10/2015 στο Δημαρχείο στις 7μμ, συμμετέχουμε στο συλλαλητήριο του Π.Α.ΜΕ. Διαδηλώνουμε βροντοφωνάζοντας ότι αρνούμαστε να ζήσουμε με τα ψίχουλα. Γιατί το δικαίωμα στην υγεία δεν περνά ούτε από το ταμείο ούτε από την ελεημοσύνη.
• Ενώνουμε τις δυνάμεις μας με τους εργαζόμενους όλης της χώρας στο Πανελλαδικό συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στην Αθήνα, την 1η Νοέμβρη, στο Σύνταγμα, στις 12μμ.\”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook