Η εταιρεία ανακοίνωσε την αναβίωση χαρακτηριστικών έπειτα από τη διαμαρτυρία πολλών χρηστών ότι έλειπαν από τα 8.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας το νέο λειτουργικό θα γίνει διαθέσιμο στα τέλη του 2015, ωστόσο οι χρήστες θα έχουν την ευκαιρία να το δοκιμάσουν αρχής γενομένης από την Τετάρτη μέσω ενός νέου προγράμματος του Windows Insider, μια δωρεάν τεχνική προεπισκόπηση για φορητούς υπολογιστές και desktop.

Σε δηλώσεις του ο Τζο Μπελφιόρε, αντιπρόεδρος της Microsoft στον κλάδο των λειτουργικών συστημάτων ανέφερε ότι «θέλουμε οι χρήστες των Windows 7 να έχουν το συναίσθημα ότι χθες οδηγούσαν ένα πρώτης γενιάς Prius… και τώρα με τα Windows 10 οδηγούν ένα Tesla».

Επίσης, τα Windows 10 θα επικεντρώνονται σε μεγάλο βαθμό, στην εξατομίκευση, επιτρέποντας στον χρήστη να αλλάζει το μέγεθος των εικονιδίων αλλά και το μενού εκκίνησης.

Όπως ανέφερε ο Τέρι Μίερσον, επικεφαλής του τμήματος λειτουργικών συστημάτων «τα Windows 10 αντιπροσωπεύουν το πρώτο βήμα μιας ολόκληρης νέας γενιάς Windows, ξεκλειδώνοντας νέες εμπειρίες, με σκοπό να παράσχουν στους χρήστες νέους τρόπους εργασίας, παιχνιδιού και σύνδεσης».

Πάντως μέχρι στιγμής δεν έχει ανακοινωθεί τίποτα σε ό,τι αφορά στο κόστος των νέων Windows.

newpost.gr