Το κατάστημα της Walmart που δίνει τους υψηλότερους μισθούς δεν βρίσκεται σε κάποια πολύβουη μητρόπολη ή σε μία αριστοκρατική συνοικία, αλλά στη μικρή και απομονωμένη πόλη του Γουίλιστον, στη βόρεια Ντακότα, που είναι περιτριγυρισμένη από πεδιάδες και κοιτάσματα πετρελαίου.

“Ξεκινάμε με 17 δολάρια ή και περισσότερα την ώρα λόγω κυρίως του κόστους ζωής στο Γουίλιστον”, λέει στο Yahoo Finance, o διευθυντής του καταστήματος, Josh Comer.

Πλήθος εργατών κατέκλυσε την πόλη το 2010 προκειμένου να εργαστεί στην ακμάζουσα βιομηχανία πετρελαίου. Η ταχύτατη αύξηση του πληθυσμού είχε ως αποτέλεσμα να υπάρξει στεγαστικό πρόβλημα και κατ\’ επέκταση να αυξηθούν οι τιμές των ενοικίων και των σπιτιών. Παράλληλα, οι εταιρείες καταβάλλουν υψηλότερους μισθούς κι έτσι η Walmart αναγκάστηκε να αυξήσει τον κατώτατο μισθό για να αντεπεξέλθει στον ανταγωνισμό και να προσελκύσει ικανούς εργαζόμενους.

Η Yolanda Robinson, διευθύντρια στο τμήμα γυναικείων ενδυμάτων, άφησε τη δουλειά της στον τομέα υγειονομικής περίθαλψης στη Φλόριντα, όπου πληρωνόταν με 8 δολάρια την ώρα, για να ακολουθήσει τον άνδρα της. Και δεν το μετάνιωσε καθόλου.

Κι όμως υπάρχουν “καλύτερες προοπτικές εδώ στο Γουίλιστον, στη βόρεια Ντακότα από ό,τι στη Φλόριντα”, λέει στο Yahoo Finance.

O Comer σχολιάζει ότι η περίπτωση της Yolanda δεν είναι η μοναδική: \”Εχουμε δει μία τεράστια αύξηση στις αιτήσεις για δουλειά στο Γουίλιστον από όλη τη χώρα”.

Ωστόσο, οι υψηλοί μισθοί δεν είναι το μόνο για το οποίο ξεχωρίζει το κατάστημά αυτό της Walmart. Εδώ θα βρει κανείς όλο τον ειδικό εξοπλισμό που χρειάζονται οι εργαζόμενοι στις πετρελαιοπηγές, κάτι που δεν υπάρχει στα καταστήματα των υπόλοιπων αλυσίδων.

Το κατάστημα στο Γουίλιστον είναι ένα από τα πλέον πολυσύχναστα σε όλη τη χώρα. Για το λόγο αυτόν κλείνει μόλις 12 ώρες την εβδομάδα. Οσον αφορά στα εμπορεύματα, που εξαφανίζονται εν ριπή οφθαλμού, δέκα φορτηγά γεμάτα προϊόντα ανανεώνουν τα αποθέματα κάθε μέρα.

newmoney.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook