'Ενας τσολιάς ανεβαίνει ευθυτενής τα σκαλοπάτια της Μονμάρτης. Αυτό που τον οδήγησε στη δημοφιλή συνοικία του Παρισιού, δεν είναι η συμμετοχή του στη γαλλική παρέλαση της 14ης Ιουλίου, αλλά ο χρωστήρας του ζωγράφου Ντιντιέ Μαρτέν και του συγγραφέα - εικαστικού Αντώνιου Ρουσοχατζάκη, στην έκθεση τους, «Παρίσι-Αθήνα», που εγκαινιάζεται σήμερα στη γκαλερί «Genesis».

Ο πίνακας με τίτλο «Εύζωνος στο Παρίσι» ανήκει στη σειρά 19 έργων - ακουαρέλες συνδυασμένες με μαρκαδόρους- που δημιούργησαν από κοινού οι δύο καλλιτέχνες, μεταμορφώνοντας χωρίς φόβο τα εθνικά σύμβολα των δύο λαών, ανοίγοντας ένα ''παράθυρο'' που θα μας επιτρέψει να τα δούμε διαφορετικά.

Από πίνακα σε πίνακα, η εικαστική διαδρομή «Παρίσι-Αθήνα'' των Ντιντιέ Μαρτέν και Αντώνιου Ρουσοχατζάκη καταλήγει στο έργο με τίτλο "αυτός δεν είναι ιντερνετικός έρωτας'' (ceci n' est pas un amour internet). Ο πίνακας τους, απεικονίζει μια σκηνή από την ταινία του Ανρί Ζορζ Κλουζό "Αλήθεια'', με την Μπριζίτ Μπαρντό και τον Σάμι Φρέι, ξαπλωμένους στο κρεβάτι. Στο σεντόνι που σκεπάζει τους ηθοποιούς, οι δύο εικαστικοί έγραψαν την φράση «ceci n' est pas un amour internet». Πρόκειται για ένα σχόλιο των δύο καλλιτεχνών στην έννοια της ψεύτικης αγάπης που υπόσχεται ο διαδικτυακός τόπος συναντήσεων meetic.

Η έκθεση «Παρίσι-Αθήνα» θα διαρκέσει έως τις 18 Οκτωβρίου.

newsit.gr από ΑΠΕ - ΜΠΕ