Μείωση στα πρόστιμα και όχι μόνο κατάργηση των ποινικών διώξεων για όσους χρωστούν στην εφορία, εξετάζουν στο υπουργείο Οικονομικών. 
Πηγές της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων αναγνωρίζουν ότι τα εξοντωτικά πρόστιμα που προβλέπει ο Κώδικας Φορολογικών Διαδικασιών στις περιπτώσεις εκπρόθεσμης καταβολής φόρων δημιούργησαν περισσότερα προβλήματα, παρά έλυσαν.
Σύμφωνα με υψηλόβαθμο παράγοντα του υπουργείου Οικονομικών, εξετάζεται αλλαγή στο ποινολόγιο της εφορίας, με στόχο τον εξορθολογισμό των προστίμων. Θεωρούν μάλιστα ότι και όποτε εφαρμόστηκαν στο παρελθόν δρακόντεια πρόστιμα, το μόνο που πέτυχαν ήταν να αυξάνονται τα ανείσπρακτα χρέη, με θύματα τους φορολογούμενους αλλά και την ίδια τη χώρα, που εμφανίζεται σαν να έχει ένα «θησαυρό» 70 δισ. ευρώ από βεβαιωμένες οφειλές, τις οποίες όμως δεν μπορεί να εισπράξει.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι μειώσεις στα πρόστιμα μπορεί να φθάσουν μέχρι και το 50%, σε σχέση με αυτά που ισχύουν σήμερα και προβλέπεουν πρόστιμο 10% για 2 μήνες καθυστέρησης και μετά την πάροδο δύο ετών το πρόστιμο ανέρχεται στο 30%.
Επίσης εξετάζεται και η μείωση στους τόκους, που σήμερα φτάνουν στο 8,76% (0,73% το μήνα X 12 μηνες, από την πρώτη μέρα καθυστέρησης).
newmoney.gr/Κωστής Πλάντζος 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook