Με τις ψήφους μόνο της παράταξης της πλειοψηφίας και της παράταξης της «Πρωτοβουλίας Πολιτών» εγκρίθηκε το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΠΠΕΔΗΧ – ΚΑΜ από το Δημοτικό Συμβούλιο Χανίων.

Τα «αίματα άναψαν» όταν ο Δήμαρχος Χανίων ανακοίνωσε την πρότασή του να τοποθετηθεί ως πρόεδρος της επιχείρησης μια καθηγήτρια του Πολυτεχνείου (η κα Αμαλία Κωτσάκη) και όχι Δημοτικός Σύμβουλος.

Για υποβάθμιση του θεσμικού οργάνου που είναι το Δημοτικό Συμβούλιο και για απαξίωση των Δημοτικών Συμβούλων έκανε λόγο ο κ. Άρης Παπαδογιάννης ο οποίος εκφράζοντας την διαφωνία του σε υψηλούς τόνους, αναρωτήθηκε:

«Θα είναι επικεφαλής των Δημοτικών Συμβούλων που θα συμμετέχουν στο ΔΣ; Θα διαχειρίζεται εκατομμύρια ευρώ; Σε ποιόν θα δίνει λόγο;”

Μάλιστα ο κ. Παπαδογιάννης αναρωτώμενος για το εάν η παράταξη της πλειοψηφίας δεν έχει άξιους συμβούλους να αναλάβουν την θέση, κάλεσε όλους τους συμβούλους καταψηφίσουν την πρόταση.

Επίσης και η Δημοτική Σύμβουλος Νάνσυ Αγγελάκη, που ήταν Πρόεδρος στην ΚΕΠΠΕΔΗΧ-ΚΑΜ, συμφώνησε με την τοποθέτηση του κου Παπαδογιάννη, επισημαίνοντας πάντως, ότι η επιλογή και επομένως και η τελική ευθύνη είναι του Δημάρχου.

Πάντως διευκρίνισε πως στο ΔΣ της ΚΕΠΠΕΔΗΧ – ΚΑΜ προβλέπεται εκπρόσωπος κοινωνικού φορέα και μάλιστα του Πολυτεχνείου Κρήτης, αλλά συγκεκριμένα ο Πρύτανης.

Από την πλευρά τους οι κ.κ. Παπαντωνάκης και Ρίζος δήλωσαν πως διαφωνούν έτσι κι αλλιώς με την λειτουργία επιχειρήσεων με την μορφή Νομικών Προσώπων Ιδιωτικού Δικαίου στον τομέα του πολιτισμού και δεν συμμετείχαν.

Απαντώντας ο Δήμαρχος Χανίων κ. Βάμβουκας στον κ. Παπαδογιάννη είπε πως σε τελευταία ανάλυση η Δημοτική Αρχή φέρει την ευθύνη για τις επιλογές της, ενώ ανέβασε και άλλο τους τόνους λέγοντας προς τον κ. Παπαδογιάννη: «Ντρέπομαι για λογαριασμό σας», κάτι που προκάλεσε νέα ένταση.

Να σημειωθεί πως η κα Αμαλία Κωτσάκη – σύμφωνα με πληροφορίες – αν και δεν ήταν υποψήφια σύμβουλος, στήριξε και δραστηριοποιήθηκε ενεργά προεκλογικά στην παράταξη του κ. Βάμβουκα «Δήμος Ενεργών Πολιτών».

Τελικά το νέο ΔΣ της ΚΕΠΠΕΔΗΧ – ΚΑΜ (δημοτικοί σύμβουλοι και πολίτες) που ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία είναι το εξής:

Αμαλία Κωτσάκη (Πρόεδρος) με αναπληρωτή τον Γεώργιο Βαρουδάκη
Νίκος Παινεσάκης (Αντιπρόεδρος) με αναπληρωτή τον Αντώνη Βαρδάκη
Νάνσυ Αγγελάκη με αναπληρωτή τον Δημήτρη Λειψάκη
Ελένη Ψυχογιού με αναπληρωτή τον Ιωάννη Σταγάκη
Μιχάλης Γιαννακάκης με αναπληρωτή τον Γεώργιο Αρετάκη
Γεωργία Παυλάκη με αναπληρώτρια την Ηλιάνα Ζουριδάκη
Ζαχαρίας Πιστόπουλος με αναπληρώτρια την Μαρία Κλεινάκη
Λευτέρης Βεργεράκης με αναπληρώτρια την Ζωή Γεωργούλα
Άννα Τζίβη με αναπληρώτρια την Μαρία Αρχοντάκη από το Κύτταρο Χαλέπας ως εκπρόσωπος κοινωνικού φορέα.
Επίσης στο ΔΣ συμμετέχει και εκπρόσωπος των εργαζομένων.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook