Τα σπαθιά βγήκαν από τις... θήκες τους και η νέα σεζόν ξεκίνησε για την Αθλητική Λέσχη Ξιφασκίας Χανίων.

Η επίσημη ενημέρωση της ΑΛΞΧ:

Η «αυλαία» άνοιξε. Τα σπαθιά βγήκαν από τις …θήκες τους και η νέα σεζόν της Αθλητικής Λέσχης Ξιφασκίας ΧΑΝΙΩΝ άνοιξε. Η Α.Λ.Ξ. Χανίων λειτουργεί από το 2007, στην Παλαιά Ηλεκτρική, και παραδίδει μαθήματα ξιφασκίας σε μικρούς και μεγάλους ξιφομάχους και λάτρες του ξίφους.

Όπως κάθε χρόνο, πριν τελειώσει το καλοκαίρι, λίγο πριν αρχίσουν τα μαθήματα το φθινόπωρο, η  Α.Λ.Ξ. Χανίων συμμέτεχε στο ΚΑΜΠ ΞΙΦΑΣΚΙΑΣ που οργανώνεται ετησίως  από τον Όμιλο Ξιφασκίας Φλώρινας(Ο.ΞΙΦ.) υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ξιφασκίας (ΕΟΞ),  και λαμβάνει χώρα κάθε χρόνο στις ΠΡΕΣΠΕΣ. Στο τέλος του καμπ, οργανώθηκε και το ετήσιο ΔΙΕΘΝΕΣ ΚΥΠΕΛΛΟ «ΛΥΓΚΗΣΤΙΣ 2014». Από την λέσχη μας συμμετείχαν 15 αθλητές στο καμπ και στο κύπελλο.

Αναλυτικότερα:

-       η ΜαρκαντωνάκηΜαριαβγήκε 3η στο Ξίφος Ασκήσεως Νέων Γυναικών, παίρνοντας το χάλκινο μετάλλειο

-       η Παπαδουλάκη Αικατερίνη - 13η

-       η Μπομπολάκη Αικατερίνη - 16η

-       η Σημαντιράκη Βασιλική- 18η

-       ο Στιούκης Ματθαίος - 10ος στο Ξίφος Μονομαχίας Νέων Ανδρών.

-       ο Δρανδάκης Μάρκος - 13ος στο Ξίφος Μονομαχίας Νέων Ανδρών. Σημειώνεταιοι ο Μάρκος το περασμένο χρόνο έπαιζε στο ΞίφοςΜονομαχίαςΠαίδων και είναι η πρώτη χρονιά που συμμετέχει στην κατηγορία των Νέων Ανδρών.

-       ο Στιούκης Ιωάννης- 15ος στο ΞίφοςΜονομαχίαςΝέωνΑνδρών

-       ο Δολγυρας Χαρίλαος- 22ος

-       ο Βιδαλάκης Γεώργιος- 23ος

-       ο Δημητρόπουλος Πέτρος - 36ος

Επίσης, στο Ξίφος Μονομαχίας Νέων Γυναικών, συμμετείχαν και η Στιεπάνοβιτς Θεοδώρα, η Μαστοράκη Αλίκη και Τζατζιμάκη Αικατερίνη


Η μεγάλη επιτυχία της Μαρίας Μαρκαντωνάκης στο διαγώνισμα Ξίφος Ασκήσεως Γυναικών, η οποία πέτυχε την 3η θέση, δείχνει την μεγάλη και αξιόπιστη δουλειά που γίνεται από την Α.Λ.Ξ. Χανίων στην προσπάθεια της να κρατήσει ψηλά τη πήχη και να αναγνωρίζονται οι προσπάθειες της. Σημειώνεται ότι οι αθλητές μας όλοι απέδειξαν υψηλές ικανότητες, αφού παίξανε σε μεγαλύτερα επίπεδα απ’ότι διόριζε η ηλικία τους. 

 

Και οι επιτυχίες της Α.Λ.Ξ. Χανίων δεν σταματάνε. Με ένα ασημένιο μετάλλιο μας τίμησε πάλι η Μαρία Μαρκαντωνάκη στο Ξίφος Ασκήσεως Νεανίδων στο Κύπελλο Ελλάδος, που διεξήχθη στις 27 Σεπτεμβρίου στη ΟΑΚΑ. Από την Α.Λ.Ξ. Χανίων συμμετείχαν 8 παιδιά. Όλα πέρασαν τον προκριματικό γύρο. Εκτός από το ασημένιο της Μαρίας Μαρκαντωνάκης, ο Ιωάννης Τσιτσιρίδης έφτασε στην 16άδα στο Ξίφος Ασκήσεως Εφήβων.


Αναλυτικότερα:

-       η Μαρκαντωνκη Μαρία βγήκε 2η στο Ξίφος Ασκήσεως Νεανίδων

-       η Παπαδουλακη Αικατερίνη- 11η

-       η Μπομπολάκη Αικατερίνη- 21η

-       η Σημαντιρακη Βασιλική- 25η

-       ο Μανουδάκη Χρυσηίδα- 31η

-       ο Τσιτσιρίδης Ιωάννης - 14ος στο Ξίφος Ασκήσεως Εφήβων

-       ο Γαβριηλίδης Σάββας - 32ος

-       ο Παπαντωνίου Θεμιστοκλής-Σπυρίδων βγήκε 34ος

Ολόκληρη η παρουσία της αποστολής τόσο των κοριτσιών όσο και των αγοριών ήταν παραπάνω από ικανοποιητική, δείγμα της αξιόλογης δουλειάς αθλητών, προπονητών διοίκησης που και με τη συνεχή συμπαράσταση γονέων και χορηγών καταφέρνουν να φέρνουν συνεχώς διακρίσεις στα Χανιά.

Ευχαριστούμε βαθύτατατην ΑΝΕΚ Linesγια την χορηγία τους προς την Λέσχη μας, που μας βοήθησε στην μετακίνηση των αθλητών μας στις αγωνιστικές υποχρεώσεις τους.

 

Προσκαλούμε νέους και νέες να έρθουν να μας δουν, να τους γνωρίσαμε, και να τους δοθεί η ευκαιρία να δοκιμάσουν την ξιφασκία. Θα χαρούμε να σας δούμε.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΟΠΟΝΗΣΕΩΝ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 2014 -2015

 

ΔΕΥΤΕΡΑ

ΤΡΙΤΗ

ΤΕΤΑΡΤΗ

ΠΕΜΠΤΗ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

ΠΑΡ/ΣΕΙΣ

JUNIORS

17:00 – 18;00

 

17:00 – 18;00

 

 

 

ΠΡΟΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ

 

17:00 – 18;00

 

17:00 – 18;00

 

 

ΑΓΩΝ.

Ξ. ΑΣΚΗΣΕΩΣ

18:00 – 20;00

 

 

18:00 – 20;00

17:00 – 19;00

 

ΑΓΩΝ.

Ξ. ΜΟΝΟΜΑΧΙΑΣ

 

18:00 – 20;00

18:00 – 20;00

 

19:00 – 21;00

 

ΕΝΗΛΙΚΩΝ

20:00 – 21;30

 

20:00 – 21;30