Δεκάδες επαγγελματίες από διάφορους κλάδους των επαγγελματοβιοτεχνων του Ηρακλείου που συσπειρώνονται στην ΠΑΣΕΒΕ αλλά και αγροτοσυνδικαλιστες από την ΠΑΣΥ, στελέχη αγροτικών συλλόγων, συμμετείχαν στην δυναμική παράσταση διαμαρτυρίας που πραγματοποιήθηκε σήμερα 1 Οκτωβρίου στο ΚΕΑΟ Ηρακλείου απαιτώντας την κατάργηση του καθώς και την πλήρη αποποινικοποίηση των οφειλών που σωρεύτηκαν λόγω κρίσης και αδυναμίας των αυτοαπασχολούμενων να καταβάλουν τις εισφορές στο ταμείο τους η να αποπληρώσουν τα χρέη τους στην Εφορία.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της ΠΑΣΕΒΕ "στην κινητοποίηση κάλεσμα έκανε και ο Εμπορικός Σύλλογος Ηρακλείου, εντούτοις η πλειοψηφούσα παράταξη δεν έκανε τίποτα για τη μαζικοποίηση της κινητοποίησης. Χαρακτηριστικό ήταν ότι από την πλειοψηφούσα παράταξη ήρθαν μόνο τέσσερα μέλη του ΔΣ ενώ ο πρόεδρος του ΕΣΗ παρά τις μεγαλοστομίες του σε τοπικά μέσα ενημέρωσης δεν εμφανίστηκε. Παράλληλα οι ηγεσίες της ΟΕΒΕΝΗ και της ΟΑΣΝΗ έλαμψαν δια της απουσίας τους .

Από την μεριά του διευθυντή της υπηρεσίας δηλώθηκε άγνοια για την τύχη του προηγούμενου υπομνήματος που είχε κατατεθεί στον ίδιο στις 6 Αυγούστου όταν είχε γίνει ξανά παράσταση διαμαρτυρίας στην υπηρεσία του ΚΕΑΟ ενώ δήλωσε ακόμη μια φορά «αναρμόδιος» και ότι απλώς εκτελεί εντολές,

Προσπάθησε δε να διαχωρίσει τους οφειλέτες σε «καλούς» που πληρώνουν και «κακούς» που επίτηδες δεν πληρώνουν προκαλώντας την έντονη αντίδραση των συνδικαλιστών που παραβρίσκονταν στη σημερινή παράσταση διαμαρτυρίας.

Από την μεριά των μελων της ΠΑΣΕΒΕ και της ΠΑΣΥ δόθηκε υπόσχεση ακόμη πιο μαζικών κινητοποιήσεων προκειμένου να υποχρεωθεί η κυβέρνηση να πάρει πίσω το νόμο για το ΚΕΑΟ, το 26% από το πρώτο ευρώ, και όλα τα άλλα φοροληστρικα μέτρα που οδηγούν εκατοντάδες χιλιάδες αυτοαπασχολούμενους και μικρομεσαίους αγρότες στην εξαθλίωση και τη φτώχεια.

Η γραμματείες της ΠΑΣΕΒΕ και της ΠΑΣΥ καλούν τους αυτοαπασχολούμενους, τους φτωχούς αγρότες να δώσουν δυναμικό παρόν το Σάββατο 4 Οκτωβρίου στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στην Πλατεία Ελευθερίας στις 12 το μεσημέρι, στις 1 Νοέμβριου στο Πανελλαδικό συλλαλητήριο στο Σύνταγμα, στην Αθήνα."