Για ποιό λόγο δεν κατεβλήθει μέχρι τώρα το ποιοτικό παρακράτημα στους ελαιοπαραγωγούς δικαιούχους του νομού Χανίων ρωτά τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, ο βουλευτής Χανίων κ.Χρήστος Μαρκογιαννάκης με Ερώτηση την οποία κατέθεσε στην Βουλή.
Αναλυτικότερα στην Ερώτησή του ο κ.Μαρκογιαννάκης αναφέρει τα εξής : 
\”Με την με αριθμό 212345/ 22-03-2010 (ΦΕΚ 778/2010) απόφαση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων καθορίστηκαν οι προϋποθέσεις και η διαδικασία καταβολής του ποιοτικού παρακρατήματος των ελαιοπαραγωγών, που αφορά την ελαιοκομική περίοδο 2009-2010.
Ήδη από 12/5/2011 ο ΟΠΕΚΕΠΕ προχώρησε στην καταβολή του ποσού των 3.394.001,84€ σε 2.301 δικαιούχους παραγωγούς σε όλη την Χώρα. Στους παραγωγούς-δικαιούχους όμως του νομού Χανίων δεν κατεβλήθει ούτε ένα ευρώ, με την δικαιολογία ότι γι΄αυτό ευθύνεται ο ΟΠΕΓΕΠ- ACROCERT, που δεν προώθησε από λάθος την σχετική αλληλογραφία στον ΟΠΕΚΕΠΕ.
Το περίεργο είναι ότι κατά σύμπτωση ξεχάστηκαν και πέρυσι στην αρχική πληρωμή οι μισοί περίπου δικαιούχοι ποιοτικού παρακρατήματος του νομού Χανίων, με αποτέλεσμα να πληρωθούν μετά από σχεδόν τρείς μήνες.
Ως εκ τούτου δεν είναι καθόλου παράλογη η ανησυχία των δικαιούχων ελαιοπαραγωγών του νομού Χανίων για το εάν και πότε θα τους καταβληθούν τα χρήματα που δικαιούνται από την παραπάνω αιτία. 
ΚΑΤΟΠΙΝ ΤΩΝ ΠΑΡΑΠΑΝΩ : Ερωτάται ο κ. Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων: για ποιό λόγο δεν κατεβλήθει μέχρι τώρα το ποιοτικό παρακράτημα στους ελαιοπαραγωγούς δικαιούχους του νομού Χανίων και εν τέλει πότε θα γίνει αυτό;\”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook