Ένταση επικρατεί από το απόγευμα της Τετάρτης στα κρατητήρια του Ελληνικού όπου, σύμφωνα με πληροφορίες, κρατούμενοι μετανάστες -χωρίς χαρτιά στην πλειοψηφία τους- έχουν εξεγερθεί, ζητώντας την απελευθέρωσή τους. 

Οι περίπου 100 εξεγερμένοι αρνούνται να επιστρέψουν στα κελιά τους και φωνάζουν συνθήματα υπέρ της απελευθέρωσής τους. Μερικοί φέρονται να έχουν ανάψει φωτιές στον προαύλιο χώρο, ενώ τρεις κρατούμενοι, για τους οποίους έχει παρέλθει το 18μηνο κράτησης, έχουν σκαρφαλώσει στα κάγκελα των κρατητηρίων, έχουν περάσει θηλιές στο λαιμό τους και απειλούν να αυτοκτονήσουν. 

Στο σημείο βρίσκονται διαπραγματευτές και ψυχολόγοι της ΕΛ.ΑΣ., οι οποίοι προσπαθούν να μεταπείσουν τους μετανάστες. 

Επιπλέον, παρούσα είναι ισχυρή αστυνομική δύναμη με μια διμοιρία των ΜΑΤ και δεκάδες άντρες της ΔΙΑΣ. 

Όπως ανακοίνωσε η ΚΕΕΡΦΑ( Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή):

«Ο Αλί Αμίν από το Μαρόκο και οι Ντράτζι Νορντίν και Μπαρχάρ Ισμαήλ από την Αλγερία ανέβηκαν σε ένα πολύ ψηλό τοίχο στο κρατητήριο του Ελληνικού διαμαρτυρόμενοι για τη παράταση της κράτησης πέρα των δεκαοκτώ μηνών. Είναι τραυματισμένοι και έχουν περάσει θηλιά στο λαιμό τους. Δηλώνουν ότι δεν θα κατέβουν και ότι θα πέσουν αν αποπειραθεί να τους κατεβάσει βίαια. Ζητάνε την απελευθέρωση τους. Ξεκίνησαν αυτή την ενέργεια σήμερα στις 5.30μμ. Είναι περικυκλωμένοι από μεγάλο αριθμό αστυνομικών».