«Γελοία» χαρακτήρισε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, κ. Προβόπουλος, τα σενάρια περί εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ και επιστροφής στη δραχμή.
Κατά τη διάρκεια της παρουσίας των αποτελεσμάτων μελέτης για τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής στην οικονομία της Ελλάδας τα επόμενα 90 χρόνια, ο κ. Προβόπουλος δήλωσε πως η εν λόγω έκθεση «αποτελεί ξεκάθαρη απάντηση στα διάφορα απίθανα και γελοία σενάρια που κυκλοφορούν τελευταία. Σας υπενθυμίζω ότι όλοι οι υπολογισμοί της ανάλυσης κόστους-όφελους που περιλαμβάνονται στην έκθεση, είναι σε ευρώ».
Η έκθεση της Επιτροπής για την μελέτη των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής, παρουσιάστηκε σήμερα, σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.
Στην εκδήλωση απηύθυνε χαιρετισμό ο Πρωθυπουργός κ. Γεώργιος Α. Παπανδρέου. Την Έκθεση παρουσίασε ο ακαδημαϊκός και Συντονιστής της Επιτροπής Μελέτης Επιπτώσεων της Κλιματικής Αλλαγής, Χρήστος Ζερεφός. Στην εκδήλωση, εκτός του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γεωργίου Προβόπουλου, μίλησαν η υπουργός Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Τίνα Μπιρμπίλη, και ο Αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και πρώην Επίτροπος Περιβάλλοντος της Ε.Ε., Σταύρος Δήμας. Την εκδήλωση συντόνισε ο δημοσιογράφος, Νίκος Χατζηνικολάου.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook