Μετά τις αλλεπάλληλες αποφάσεις του ΓΓ Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης για την ορκωμοσία των συμβούλων στον Δήμο Γαύδου με τις οποίες η μία ακύρωνε την άλλη 
(δείτε εδώ και εδώ ), μια ακόμη απόφαση δημιουργεί εύλογο προβληματισμό για το αν ο ακριτικός αυτός Δήμος έχει μπεί στο «στόχαστρο» της Αποκεντρωμένης.
Συγκεκριμένα, την Παρασκευή 26/9 ενώπιον της Δημάρχου Ευαγγελίας Καλλίνικου, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της μειοψηφίας Σοφία Τσιριντάνη, Ελένη Τσακίρογλου, Εμμανουήλ Βαιλακάκη και Μαρία Μπικογιαννάκη έδωσαν τον θρησκευτικό όρκο ενώπιον του Ιερού Ευαγγελίου.
Και ενώ αναμενόταν – με την λήξη αυτής της εκκρεμότητας – να προχωρήσει η λειτουργία του Δήμου, ξαφνικά με – μία ακόμη – απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης ακυρώθηκε η εκλογή των μελών της Οικονομικής Επιτροπής .
Η εκλογή θα επαναληφθεί την Κυριακή 5 Οκτωβρίου με την νέα – πλέον – σύνθεση του Δημοτικού Συμβουλίου Γαύδου, αλλά το μακροσκελές σκεπτικό της απόφασης, 
(δείτε την ολόκληρη εδώ) ουσιαστικά δίνει την αίσθηση πως καταβλήθηκε μεγάλη προσπάθεια για να βρεθεί αφορμή για την ακύρωση της εκλογής.
Μάλιστα , κάτοικοι του νησιού αναφέρουν χαρακτηριστικά πως η Αποκεντρωμένη Διοίκηση «διυλίζει τον κώνωπα και καταπίνει την κάμηλο» και αναρωτιόνται για το πότε θα ασχοληθεί με τα ουσιαστικά και διαρκώς αυξανόμενα προβλήματα της ακριτικής Γαύδου.
Προβλήματα που έχουν να κάνουν με το ότι ο μικρός αυτός Δήμος «ασφυκτιά» στην προσπάθεια να «λειτουργήσει» σύμφωνα με τους Καλλικρατικούς Νόμους, οι οποίοι είναι «κομμένοι και ραμένοι» στο πλαίσιο της λειτουργίας μεγάλων Δήμων.
Όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά, η Αποκεντρωμένη Διοίκηση δεν έχει ορίσει Δήμο για σύναψη διαδημοτικής συνεργασίας, αδιαφορώντας για τις εκκλήσεις. 
Ο Δήμος Γαύδου είναι ο μοναδικός δήμος που δεν έχει υπηρεσίες. Δεν έχει ταμειακή υπηρεσία, υπηρεσία καθαριότητας, υπηρεσία ύδρευσης, και προσπαθεί να λειτουργήσει με έναν και μοναδικό υπάλληλο.

Ναπολέων Σαραντίδης

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook