Μετά την απάντηση του Υφυπουργού Άμυνας κ.Λαμπρόπουλου, πως ο στρατός χρειάζεται το στρατόπεδο Μαρκοπούλου και προς το παρόν δεν συζητέιται καν το θέμα της παραχώρησης στον Δήμο Χανίων, στην σχετική Ερώτηση του βουλευτή Χανίων κ.Κυριάκου Βιρβιδάκη, "απάντησαν" δύο ακόμη Υπουργεία.

Το μεν Υπουργείο Εσωτερικών λέει πως έχει ζητήσει στοιχεία απο την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης, το δε Υπουργείο Δικαιοσύνης απαντά πως δέν έχει κάποιο αίτημα για μετεγκατάσταση των Δικαστηρίων λόγω έλλειψης χώρου !!!

Στην ερώτηση του, ο κ. Βιρβιδάκης ρωτούσε τους αρμόδιους Υπουργούς:

«1. Σκοπεύει το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας να παραχωρήσει στον Δήμο Χανίων το Στρατόπεδο Μαρκοπούλου και αν ναι με βάση ποια νομοθεσία και σε τι ποσοστό; 
2. Σκοπεύουν τα αρμόδια Υπουργεία να προχωρήσουν σε διάλογο με τον Δήμαρχο Χανίων και τους Βουλευτές του Νομού Χανίων;
3. Πώς θα λυθεί το θέμα της έλλειψης χώρων στο κτήριο της Αντιπεριφέρειας όπου συστεγάζονται τα δικαστήρια, ο Δικηγορικός Σύλλογος και η Αντιπεριφέρεια;»

Στην απάντησή του ο Υπουργός Εσωτερικών αναφέρει μεταξύ άλλων:

«…το Υπουργείο Εσωτερικών έχει προβεί σε αναζήτηση στοιχείων από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης με το υπ’ αριθμ. Πρωτ. 33678/09-09-2014 έγγραφο και, μόλις περιέλθει η σχετική απάντηση, θα επανέλθουμε με νεότερο συμπληρωματικό έγγραφο.»

Στην απάντησή του ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας & Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων αναφέρει μεταξύ άλλων:

«…ως προς το τρίτο ερώτημα, που αναφέρεται στην επίλυση του ζητήματος έλλειψης χώρων στο κτήριο της Αντιπεριφέρειας, όπου συστεγάζονται – μεταξύ άλλων – και οι δικαστικές υπηρεσίες, σας γνωρίζουμε ότι μέχρι σήμερα δεν έχει περιέλθει στις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου αίτημα, των διευθυνόντων τις δικαστικές υπηρεσίες, περί της ανάγκης μετεγκατάστασης αυτών, λόγω έλλειψης χώρου».