Ο παραολυμπιονίκης Όσκαρ Πιστόριους, που συγκλόνισε όλο τον κόσμο με την δολοφονία της συντρόφου του Ρίβα Στέενκαμπ, τον Φεβρουάριο του 2013, είχε τηλεφωνήσει σε πρώην σύντροφό του λίγο πριν τον φόνο!

\"\"

Το σοβαρό αυτό στοιχείο της υπόθεσης, που θα μπορούσε να είχε παίξει καταλυτικό ρόλο στην εκδίκασή της, δεν ήταν γνωστό όπως όλα δείχνουν, ούτε στις αστυνομικές, αλλά ούτε και στις δικαστικές αρχές της Νοτίου Αφρικής.

Η αποκάλυψη του στοιχείου αυτού ήρθε στο φως της δημοσιότητας μόλις σήμερα, σύμφωνα με δημοσιεύματα του βρετανικού Τύπου, τα οποία αναφέρουν ότι δημοσιογράφοι από τη Νότιο Αφρική αποκαλύπτουν πως ο διάσημος παραολυμπιονίκης είχε τηλεφωνική συνομιλία για εννέα λεπτά με την 25χρονη πρώην φίλη του Jenna Edkins.

\"\"
                                Ο Πιστόριους με την Jenna Edkins

Η Edkins δεν κλήθηκε ποτέ από τις αρχές για να δώσει κατάθεση και όλα δείχνουν ότι η αστυνομία, παρόλο που είχε στην διάθεσή της τα στοιχεία από τις τηλεφωνικές συνομιλίες που έκανε ο 27χρονος Πιστόριους από το κινητό του, δεν συνέδεσε την συγκεκριμένη συνομιλία με την υπόθεση, ίσως επειδή το κινητό της Edkins είναι στο όνομα του πατέρα της.

\"\"
                                                        Ο Πιστόριους με την Ρίβα

Ο Πιστόρους σύμφωνα με τα δημοσιεύματα είχε μια σχέση «on off» (με διακυμάνσεις), με την 25χρονη επί πέντε χρόνια και την είχε καταχωρήσει στο κινητό του με το χαϊδευτικό «Babyshoes», ενώ πιστεύεται ότι συνέχιζε να βλέπει και την Jenna Edkins, αλλά και μια άλλη γυναίκα, όταν γνώρισε την Ρίβα. Σημειώνεται, ότι η Edkins είχε υπερασπιστεί στο twitter τον παραολυμπιονίκη ακριβώς μία ημέρα μετά τον φόνο της Ρίβα, δηλώνοντας την  στήριξή της στον πρώην αγαπημένο της.

Οι δημοσιογράφοι της Νοτίου Αφρικής έθεσαν το ερώτημα για την παράλειψη του δυνατού αυτού στοιχείου στις δικαστικές αρχές, οι οποίες αρνήθηκαν να κάνουν οποιοδήποτε σχόλιο, ενώ το ίδιο έπραξε και η υπεράσπιση του Πιστόριους.

Οι δημοσιογράφοι Barry Bateman και Mandy Wiener, από τη Νότιο Αφρική, σκοπεύουν να εκδώσουν βιβλίο για την «υπόθεση Πιστόριους» με τον τίτλο «Πίσω από την Πόρτα» («Behind the Door»), στο οποίο εκτός από την παρουσίαση της δίκης θα περιλαμβάνεται και το μέχρι σήμερα άγνωστο, σημαντικό στοιχείο του τηλεφωνήματος στην πρώην φίλη του.


Ο Όσκαρ Πιστόριους δολοφόνησε την Ρίβα Στέενκαμπ την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου, τον Φεβρουάριο του 2013, όταν εκείνη βρισκόταν μέσα στο μπάνιο του σπιτιού τους, ισχυριζόμενος ότι νόμισε πως επρόκειτο για κλέφτη.

Προς το παρόν ο Πιστόριους γλίτωσε τα ισόβια και αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση μέχρι να βγει η απόφαση για την ποινή του στις 13 Οκτωβρίου.

Οι ποινές για ανθρωποκτονία στη Νότιο Αφρική ποικίλουν από τα είκοσι χρόνια φυλάκισης, σε συνδυασμό με χρηματικά πρόστιμα και προσφορά κοινωνικής υπηρεσίας, αλλά ειδικοί υποστηρίζουν ότι ο Πιστόριους είναι πολύ πιθανό να αποφύγει την εικοσαετή ποινή φυλάκισης, επειδή είναι η πρώτη φορά που διαπράττει ανάλογο αδίκημα. Αντί αυτής, θα μπορούσε να του επιβληθεί ίσως του επιβληθεί μόνο χρηματικό πρόστιμο ή ποινή φυλάκισης μέχρι 15 χρόνια.

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook