Στιγμές βγαλμένες από κινηματογραφική ταινία διαδραματίστηκαν στη Λάρισα το μεσημέρι της Τετάρτης, όταν έμπορος και πρώην υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΛΑΟΣ απείλησε με καραμπίνα τη δικαστική λειτουργό και τους αστυνομικούς, οι οποίοι επισκέφτηκαν το κατάστημα υποδημάτων που διατηρεί στον πεζόδρομο της Κούμα προκειμένου να του κάνουν έξωση.

Υπό το βάρος των χρεών σε τράπεζα, τόσο ο ίδιος, όσο και ο αδελφός του δεν μπορούσαν αποπληρώσουν το δάνειο, με αποτέλεσμα να χάσουν το ακίνητο έπειτα από πλειστηριασμό, όπως αναφέρει το thessalianews.

Το γεγονός αυτό οδήγησε τη δικαστική λειτουργό να βρεθεί λίγο μετά τις 13:30 στο μαγαζί ζητώντας από όλους να αποχωρήσουν από το κατάστημα και να αλλαχθεί η κλειδαριά. Οι πρωτόγνωρες εικόνες που εκτυλίχθηκαν μετά την αναγγελία της απόφασης, «έκοψαν» την ανάσα των εκατοντάδων περαστικών.

Μετά τους διαπληκτισμούς με την αστυνομία και λόγω της έντονης συναισθηματική φόρτισης, ο έμπορος άρπαξε μια... καραμπίνα που είχε στο κατάστημα και άρχισε να απειλεί τόσο την λειτουργό, όσο και τους αστυνομικούς οι οποίοι με τη σειρά τους μπροστά στην απειλή του όπλου, προέταξαν και αυτοί τα υπηρεσιακά τους περίστροφα σημαδεύοντας τον εξαγριωμένο έμπορο, για να τον συλλάβουν λίγα λεπτά αργότερα.

Επίσης συνελήφθησαν ο αδελφός του και ο πατέρας του για αντίσταση κατά της αρχής. 

Και οι τρεις οδηγήθηκαν το βράδυ της Τετάρτης στην Αστυνομική Διεύθυνση Λάρισας, ενώ σήμερα θα έρθουν αντιμέτωποι με τον εισαγγελέα.

protothema.gr