Με τον πρέσβη της Μεγάλης Βρετανίας στην Ελλάδα, κ. Τζων Κίττμερ, συναντήθηκε σήμερα το μεσημέρι ο δήμαρχος Ηρακλείου, κ. Βασίλης Λαμπρινός. Η συζήτηση των δύο ανδρών επικεντρώθηκε στη συνεργασία πάνω στους τομείς του πολιτισμού και της επιχειρηματικότητας.

Πολύ ενδιαφέρουσα χαρακτήρισε τη συνάντηση ο δήμαρχος Ηρακλείου τονίζοντας: «Εξετάσαμε τα ζητήματα ανάδειξης του πολιτισμού μας και συμφωνήσαμε ότι σε μια περίοδο οικονομικής κρίσης, είναι πολύ σημαντικό μια πόλη να αξιοποιεί την ταυτότητα και την ιστορία της, ώστε να υπάρχουν οικονομικά αποτελέσματα».

Από την πλευρά του ο πρέσβης της Μεγάλης Βρετανίας δήλωσε: «Η συνάντησή μου με τον Δήμαρχο Ηρακλείου, κ. Λαμπρινό, ήταν πρώτη μου ευκαιρία να τον συγχαρώ για την πρόσφατη εκλογική του νίκη και την ανάληψη των καθηκόντων του ως Δημάρχου. Ανταλλάξαμε απόψεις πάνω στην καθημερινότητα των πολιτών στις σύγχρονες πόλεις και συζητήσαμε εκτενώς για το πώς θα μπορούσαμε να συνεργαστούμε στους τομείς του πολιτισμού και της επιχειρηματικότητας».

Στο τέλος της συνάντησης ο κ. Λαμπρινός έδωσε στον κ. Κίττμερ τον τόμο με το έργο «Κρητικός Πόλεμος», της Χρυσούλας Τζομπανάκη.