Τις ενέργειες και αποφάσεις του Δημάρχου Χανίων, Τάσου Βάμβουκα, επικρίνει η Δημοτική Πρωτοβουλία Χανιά 100/5, σχετικά με τη σύσταση του Δ.Σ. της Κ.Ε.Π.ΠΕ.ΔΗ.Χ.-Κ.Α.Μ.

Σε ανακοίνωσή της η δημοτική παράταξη του Άρη Παπαδογιάννη αναφέρει:

"ΔΕΝ λέμε μπράβο στον Δήμαρχο, γιατί:

Απαξίωσε έναν θεσμό, όπως το Πολυτεχνείο Κρήτης, όπου για πρώτη φορά από την ίδρυση του Κ.Α.Μ., δεν συμμετέχει στο Δ.Σ. ο Πρύτανης του. Έναν από εκείνους τους φορείς που έδωσαν μεγάλο αγώνα για την ίδρυση, την λειτουργία αλλά και το πρεστίζ του Κ.Α.Μ..

Το επιχείρημα ότι η νέα πρόεδρος συνδέει το ίδρυμα με το Κ.Α.Μ. στερείται σοβαρότητας αφού η κα. Κωτσάκη συμμετέχει ως πολίτης και όχι σαν εκπρόσωπος του Πολυτεχνείου.

Απαξίωσε τον σύλλογο Αρχιτεκτόνων Χανίων αφού δεν έχει συμμετοχή εκπρόσωπος του. Έναν σύλλογο άρρηκτα συνδεδεμένο με το Κ.Α.Μ.

Απαξίωσε πλήρως τους εκλεγμένους δημοτικούς συμβούλους της παράταξης του, αυτούς που, μεταξύ των 190 υποψηφίων του συδιασμού του, εξέλεξαν και εμπιστεύτηκαν οι πολίτες των Χανίων. Αυτούς που έδωσαν όρκο να υπηρετήσουν τους δημότες και τους θεσμούς και έχουν πολιτική ευθύνη των λόγων και των πράξεων τους.

Δεν του λέμε μπράβο γιατί προτείνει "τομές" αλλά δεν μας εξήγησε προς ποιά κατεύθυνση και ποιό σκοπό.

Δεν του λέμε μπράβο γιατί ο νέος Δήμαρχος που ευαγγελίζεται την νέα αντίληψη για τα Χανιά, στερούμενος επιχειρημάτων και χάνοντας την ψυχραιμία του, χρησιμοποίησε εκφράσεις όπως "Ντρέπομαι για λογαριασμό σας..." που δεν αρμόζουν σε έναν προοδευτικό και νέο άνθρωπο.

Ξεκαθαρίσαμε:

Τιμούμε την κα. Κωτσάκη σαν προσωπικότητα και σαν επιστήμονα αλλά το θέμα για μας είναι θεσμικό. Θεωρούμε ότι η διοίκηση και η οικονομική διαχείρηση των επιχειρήσεων του Δήμου πρέπει να ασκείται από αιρετό. Από αυτόν που θα δίνει λόγο μέσα στο δημοτικό συμβούλιο και στους πολίτες.

Θα μπορούσε ο κος. Δήμαρχος (όπως έχει την δυνατότητα) να αναθέσει στην κα. Κωτσάκη άλλη θέση ευθύνης ώστε να βοηθήσει σε μέγιστο βαθμό το Κ.Α.Μ.

Καταγγέλουμε αυτή την τακτική που ίσως εφαρμοστεί και σε άλλα νομικά πρόσωπα και επιχειρήσεις του Δήμου και "ανοίγει πόρτες" σε μη θεσμικούς σε ότι αφορά την διοίκηση και την οικονομική διαχείρηση της περιουσίας του Δήμου."