Αλλάζουν όλα στο Δημόσιο σε ό,τι αφορά τις μεταθέσεις και τις μετατάξεις. Ουσιαστικά καταργούνται περίπου 150 διατάξεις που αφορούν σε μεταθέσεις και μετατάξεις και αφορούν σχεδόν κάθε υπουργείο και υπηρεσία. Πλέον το σύστημα γίνεται ενιαίο και υποχρεωτικό για όλους.
Σύμφωνα με ρεπορτάζ των «Νέων» με βάση το νέο σύστημα που προωθείται θα γίνονται εξετάσεις δύο φορές τον χρόνο. Τον Σεπτέμβριο και το Φεβρουάριο κάθε χρόνου.
Σε αυτές τις εξετάσεις θα είναι υποχρεωμένοι να λαμβάνουν μέρος όλοι όσοι επιθυμούν είτε να πάρουν μετάθεση είτε μετάταξη σε άλλη υπηρεσία.
Δεν θα υπάρχει άλλος τρόπος μετάθεσης ώστε να κοπούν με το «μαχαίρι» τα ρουσφέτια.
Παράλληλα εκτός των εξετάσεων θα γίνεται και αξιολόγηση των προσόντων των υπαλλήλων ώστε να κατατάσσονται σε κατηγορίες, ανάλογα με τις ανάγκες των υπηρεσιών.
Ακόμη ωστόσο δεν έχει ξεκαθαρίσει το τοπίο σε ό,τι αφορά στο τι γίνεται στην περίπτωση που στις εξετάσεις υπάρξουν περισσότεροι επιτυχόντες από τις ανάγκες για την ίδια υπηρεσία ή την ίδια θέση, ωστόσο και σε αυτό αναμένεται λύση μέσω ΑΣΕΠ που θα κρίνει τα προσόντα των υπαλλήλων σε τελική φάση.
Αυτή η διαδικασία σε συνδυασμό με τη διαρκή αξιολόγηση των υπαλλήλων αλλάζουν ριζικά τον χάρτη του Δημοσίου σε ό,τι έχει να κάνει με τις εσωτερικές μετακινήσεις του προσωπικού.
Δεν συνδέονται με απολύσεις οι εξετάσεις, λέει το υπουργείο
Οι εξετάσεις αυτές πάντως όπως διαβεβαιώνεται δεν έχουν να κάνουν σε καμία περίπτωση με διαθεσιμότητα ή απολύσεις υπαλλήλων καθώς η συμμετοχή είναι απόλυτα εθελοντική και σε περίπτωση αποτυχίας απλά ο υπάλληλος επιστρέφει στην προηγούμενη θέση όπου υπηρετούσε.

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook