Όλα τα βαριά ονόματα φαίνεται ότι θα συμμετάσχουν στο διαγωνισμό που θα προκηρυχθεί μέσα στις επόμενες ημέρες για τις έρευνες για φυσικό αέριο και πετρέλαιο στις περιοχές του Ιονίου και της Κρήτης. Συνολικά έχουν δείξει ενδιαφέρον για τους ελληνικούς υδρογονάνθρακες 25 εταιρείες.

Απ\’ τα “data rooms” που στήθηκαν σε Λονδίνο, Χιούστον, Όσλο και Αθήνα παρέλασαν τα μεγαλύτερα ονόματα, τα δεδομένα των ερευνών που έγιναν τα έχουν λάβει στα χέρια τους περισσότερες από πέντε εταιρείες, ενώ ήδη έχουν έρθει σε επαφή με το υπουργείο Περιβάλλοντος εταιρείες όπως η ινδική Oil and Natural Gas Corporation Ltd, η Gazpromneft, η ιταλική Eni, οι αμερικανικές Chevron και ExxonMobil, η Shell, η BP, η ισπανική Repsol, οι γερμανικές Ε.ΟΝ και RWE, η ΟΜV και η Petronas από τη Μαλαισία.
Η κυβέρνηση υπολογίζει ότι το ενδιαφέρον θα είναι έντονο, οι έρευνες για υδρογονάνθρακες σε συνδυασμό με την δημιουργία του αγωγού μεταφοράς αερίου ΤΑΡ βάζουν την χώρα μας, λένε στο υπουργείο Περιβάλλοντος, στον ενεργειακό χάρτη της Ευρώπης.

newsit.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook