Ο Δήμος Ηρακλείου στα πλαίσια του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος οργανώνει την 5η Ιουνίου, σε συνεργασία με φορείς και εθελοντικές ομάδες που δραστηριοποιούνται στην πόλη μας, μια πολυπεριβαλλοντική δράση στα ενετικά τείχη.

Πιο συγκεκριμένα, την Κυριακή 5 Ιουνίου και ώρα 10.30πμ, ξεκινώντας από τον Προμαχώνα του Αγίου Ανδρέα (Μηχανολογικό) με κατεύθυνση την Πύλη Βηθλεέμ (Κομμένο Μπεντένι), θα πραγματοποιηθεί μια περιβαλλοντική, εθελοντική δράση, καθαρισμού, αποψίλωσης αλλά και δενδροφύτευσης των Ενετικών Τειχών.

Επίσης στην Τάφρο των Ενετικών Τειχών, κάτω από το Μαρτινέγκο, θα λειτουργεί η 2η Πολυπεριβαλλοντική Έκθεση Ηρακλείου από τις 12.30 μ.μ.

Η έκθεση αυτή για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, συνδιοργανώνεται με φορείς που στην καθημερινότητα τους αγωνίζονται είτε επαγγελματικά είτε εθελοντικά για μια καλύτερη ποιότητα ζωής σε έναν καλύτερο πλανήτη.

Στο σημείο εκείνο, σε κιόσκια-περίπτερα που θα υπάρχουν, οι φορείς και οι οργανώσεις αυτές θα έχουν την δυνατότητα να παρουσιάσουν τις δράσεις και το έργο τους.

Επίσης στο σημείο αυτό οι δημότες θα μπορούν να ανακυκλώσουν ηλεκτρικές – ηλεκτρονικές συσκευές, λαμπτήρες φθορισμού, μπαταρίες καθώς και παλαιά ενδύματα.

 Η πολυπεριβαλλοντική αυτή δράση θα διανθιστεί επίσης με μουσική και «πράσινα δώρα» για τους επισκέπτες, όπως λουλούδια, βιολογικά φρούτα και λαχανικά, βιολογικό λίπασμα, παιδικές εκδόσεις κ.α.