Επιστολή αίτημα προς τον Γενικό Γραμματέα δια Βίου Μάθηση κον Δ.Τσιρώνη, απέστειλε ο Δήμαρχος Αποκόρωνα κος Χαράλαμπος Κουκιανάκης, αναφορικά με την λειτουργία παραρτήματος σχολείου Δεύτερης ευκαιρίας στπον Δήμο Αποκόρωνα.
Στην απόλυτα τεκμηριωμένη με επιχειρήματα επιστολή του, ο Κος Κουκιανάκης αιτείται την έγκριση της λειτουργίας του Παραρτήματος Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας στον Δήμο Αποκόρωνα,το οποίο με την λειτουργία του θα καλύψει τις μαθησιακές ανάγκες του ολοένα αυξανόμενου αριθμού ενδιαφερόμενων δημοτών του Αποκόρωνα.
Αναλυτικότερα η επιστολή έχει ως εξής:
\”Αξιότιμε κύριε Γενικέ,
όπως είναι γνωστό, τα Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας παρέχουν τη δυνατότητα σε ενήλικες, 18 ετών και άνω, που δεν έχουν ολοκληρώσει την εννιάχρονη υποχρεωτική εκπαίδευση να συνεχίσουν τις σπουδές τους και να αποκτήσουν τίτλο ισότιμο με το απολυτήριο του Γυμνασίου (νόμος 2525/97). Η διάρκεια της φοίτησης είναι 18 μήνες (δύο σχολικά έτη) και οι ώρες διδασκαλίας 25 την εβδομάδα. Τα μαθήματα γίνονται απογευματινές ώρες από Δευτέρα έως Παρασκευή. 
Ο Δήμος Αποκορώνου είναι ένας ορεινός Δήμος με γεωγραφική έκταση 323,13 τετρ. χιλιόμετρα και πραγματικό πληθυσμό σύμφωνα με την τελευταία απογραφή του 2011, 15.660 κατοίκους.
Επίσης, είναι όμορος Δήμος με τον Δήμο Σφακίων, που είναι επίσης ένας ορεινός Δήμος και η χιλιομετρική απόσταση από το κοντινότερο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας που βρίσκεται στο Δήμο Πλατανιά, είναι περίπου 60 χιλιόμετρα από τον Δήμο μας και 120 χιλιόμετρα από τον Δήμο Σφακίων.
Στο Δήμο Αποκορώνου λειτουργούν δύο γυμνάσια, (ένα στο Βάμο και ένα στις Βρύσες) και σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που μας γνωστοποίησαν, τα οποία σας επισυνάπτουμε, τα τελευταία 15 χρόνια από το γυμνάσιο Βρυσών δεν ολοκλήρωσαν τη φοίτησή τους 40 μαθητές, ενώ από το γυμνάσιο Βάμου δεν ολοκλήρωσαν τη φοίτηση τους 51 μαθητές.
Επιπλέον, αξίζει να σημειωθεί ότι το τελευταίο διάστημα δεχόμαστε συνεχώς αιτήσεις από δημότες μας, που επιθυμούν να φοιτήσουν στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας στα όρια του Δήμου Αποκορώνου. Ενδιαφέρον, που ολοένα και γίνεται πιο έντονο. Αυτό άλλωστε, αποδεικνύεται και από το σύνολο των ΣΔΕ που ιδρύθηκαν στην Ελλάδα (58 στο σύνολο τους) από το έτος 2000 που ιδρύθηκε το πρώτο ΣΔΕ έως και σήμερα. Τέλος, ο Δήμος διαθέτει το χώρο που απαιτείται για να στεγασθεί παράρτημα ΣΔΕ.
Για όλους του παραπάνω λόγους, παρακαλούμε όπως εξετάσετε το εν λόγω αίτημα με ιδιαίτερη ευαισθησία και προβείτε στην έγκριση του, παρέχοντας στο Δήμο Αποκορώνου τη δυνατότητα λειτουργίας παραρτήματος Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας, ώστε επί της ουσίας να δώσουμε και μία δεύτερη ευκαιρία στους πολίτες του Δήμου Αποκορώνου και κατ\’ επέκταση του όμορου Δήμου Σφακίων, καθώς και να λάβετε υπόψη σας ότι ήδη στο Δήμο μας λειτουργεί με επιτυχία Κέντρο Δια Βίου Μάθησης και ότι υπάρχει μόνιμο προσωπικό με μεγάλη εμπειρία στην εκπαίδευση ενηλίκων
Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων.
Με εκτίμηση,
Χαράλαμπος Κουκιανάκης 
Δήμαρχος Αποκορώνου\”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook