Ο ιδρυτής της εταιρείας Invoice2Go Chris Strode, 40 ετών, είναι ένας νέος, πλούσιος και επιτυχημένος επαγγελματίας.

Κι αυτός, όπως και πολλοί άλλοι ξεκίνησε την καριέρα του πολύ διαφορετικά… και για να είμαστε πιο συγκεκριμένοι, από τα χαμηλά.

Πριν γίνει εκατομμυριούχος ο Strode ήταν υπάλληλος σε μια επενδυτική τράπεζα, από την οποία τον απέλυσαν, όταν μέθυσε σε μια εταιρική εκδήλωση.

Φυσικά, η απόλυση δεν είναι το καλύτερο σενάριο που μπορεί να αποζητά ένας εργαζόμενος σε μια εταιρεία, ωστόσο όπως αναφέρει δημοσίευμα του Mashable, ο ίδιος δήλωσε ότι η απόλυσή του ήταν «το καλύτερο πράγμα που μου συνέβη ποτέ».

Ο Strode δημιούργησε την πρώτη έκδοση του Invoice2Go σε ηλικία 28 ετών, όταν εργαζόταν ως ελεύθερος επαγγελματίας-προγραμματιστής λογισμικού για την τράπεζα Macquarie το 2002. Από τότε είχε παρατηρήσει ότι το σύστημα τιμολόγησης που χρησιμοποιούσε η εταιρεία του δεν ήταν ιδιαίτερα εύχρηστο και αποφάσισε να κατασκευάσει μια καλύτερη προσέγγιση.

«Το 90% των “πλήρως ανεπτυγμένων λογιστικών πακέτων” που χρησιμοποιούσαμε δεν έβγαζαν κανένα νόημα για μένα. Εγώ ήθελα απλά να είμαι σε θέση να στέλνω ένα τιμολόγιο το συντομότερο δυνατό» συνέχισε.

Και μετά ήρθε το μεθύσι και στη συνέχεια… η απόλυση.

Το γεγονός αυτό του προσέφερε περισσότερο ελεύθερο χρόνο, έτσι ώστε να αφοσιωθεί στη δημιουργία του νέου του προϊόντος. Ο ίδιος ανέφερε ότι εργάστηκε πολύ σκληρά για αρκετά χρόνια προτού εγκαινιάσει το Invoice2Go και ακόμη περισσότερο όταν βγήκε και σε μορφή εφαρμογής για κινητές συσκευές.

«Ακόμη θυμάμαι τη στιγμή που κράτησα για πρώτη φορά στα χέρια μου ένα iPhone» είπε μιλώντας στη Sydney Morning Herald και συνέχισε: «Τότε συνειδητοποίησα ότι επρόκειτο να αλλάξουν τα πάντα και πως το Invoice2Go μπορούσε να βοηθήσει στο παγκόσμιο πρόβλημα των ελευθέρων επαγγελματιών, που δεν είναι άλλο από το να… πληρώνονται γρήγορα».

Η εταιρεία του έχει την έδρα της στην Αυστραλία και μέχρι στιγμής έχουν χρησιμοποιήσει τις υπηρεσίες της 100.000 επιχειρήσεις, στέλνοντας τιμολόγια αξίας 10 δισ. δολαρίων.

Η εταιρεία του αξίζει πάνω από 100 εκατομμύρια δολάρια.

newsbeast.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook