Η αδειοδότηση των σχολικών κτιρίων του Δήμου Χανίων, καθώς και τα ζητήματα της σχολικής στέγης βρίσκονται στην παρούσα φάση στις προτεραιότητες της δημοτικής αρχής των Χανίων, όπως γνωστοποίησε στο πλαίσιο συνάντησης, που είχε σήμερα, Παρασκευή 3 Οκτωβρίου 2014, ο Δήμαρχος Χανίων, Τάσος Βάμβουκας, με τα μέλη της Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων Δήμου Χανίων.

Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια της συνάντησης, που πραγματοποιήθηκε στο Γραφείο του Δημάρχου Χανίων, παρουσία του Γενικού Γραμματέα του Δήμου, Δημήτρη Φραγκάκη, και των Αντιδημάρχων Οικονομικών, Νεκτάριου Αλεξανδράκη, και Παιδείας, Μανώλη Αδοντάκη, ο κ. Βάμβουκας τόνισε ότι στόχος των Υπηρεσιών του Δήμου είναι να διευθετηθούν τα νομικά ζητήματα, που έχουν προκύψει, και να διευθετηθούν άμεσα τα θέματα σχολικής στέγης στα Γυμνάσια Νέας Κυδωνίας και Κουνουπιδιανών.

Παράλληλα, ο Δήμαρχος Χανίων έκανε ιδιαίτερη αναφορά στη νομιμοποίηση των κτιρίων του Δήμου, χαρακτηρίζοντας τις αδειοδοτήσεις των σχολικών κτιρίων και των κυλικείων ζήτημα πρώτης προτεραιότητας για τη δημοτική αρχή.

Στο μεταξύ, κατά τη διάρκεια της συνάντησης η Πρόεδρος της Ένωσης, Σοφία Μαλανδράκη, έθεσε και το ζήτημα των νηπιαγωγείων της πόλης, αρκετά εκ των οποίων όπως επεσήμανε στεγάζονται σε ενοικιαζόμενους χώρους. Παράλληλα, προτάθηκε σε συνεργασία με τις διευθύνσεις Α/βαθμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης και τους συλλόγους διδασκόντων, να γίνει μελέτη του μαθητικού πληθυσμού σε βάθος χρόνου, ώστε να προσδιοριστούν οι ανάγκες σε σχολική στέγη και μέχρι της ανέγερσης νέων κτιρίων να γίνει πιθανόν ανακατανομή των μαθητών στα σχολεία.

Η σίτιση των μαθητών στις παρούσες συνθήκες της οικονομικής κρίσης, τα λειτουργικά έξοδα των σχολείων, το ζήτημα της φύλαξης και η διοργάνωση εκδηλώσεων και πολιτιστικών δράσεων στην οδό Κοραή, αποτέλεσαν επίσης θέματα, που εξετάστηκαν κατά τη διάρκεια της συνάντησης.

Τέλος, η κα. Μαλανδράκη πρότεινε στον Δήμαρχο Χανίων για την καλύτερη αντιμετώπιση των προβλημάτων στον χώρο της εκπαίδευσης πέραν της εκπροσώπησης στα θεσμοθετημένα όργανα, να παρίστανται εκπρόσωποί της Ένωσης και σε όσες συνεδριάσεις αφορούν στη λειτουργία των

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook