Μοιάζει σαν ένα κτίριο-μαριονέτα όπου αόρατες κλωστές το κρατούν ακίνητο, αν και από πρώτη ματιά φαίνεται να είναι κομμένο σε οριζόντια τομή και τα δύο εναπομείναντα τμήματά του να στέκουν ακλόνητα!

Οι περαστικοί στέκουν, το κοιτάζουν έκθαμβοι, δεν πιστεύουν στα μάτια τους και βγάζουν συνεχώς φωτογραφίες για να πιστέψουν πως… υπάρχει. Το συγκεκριμένο ιστορικό κτίριο στην αγορά του Covent Garden στο Λονδίνο είναι το πλέον αξιοπερίεργο κτίριο της χώρας.

Βέβαια, όλο αυτό -όντως- είναι μια… οφθαλμαπάτη που έγινε πραγματικότητα χάρις στην εφευρετικότητα της αρχιτεκτονικής και των τεχνικών μέσων που υπάρχει πλέον στην κατασκευή κτηρίων.
Η ψευδαίσθηση επιτυγχάνεται με ένα βαρύ και ισχυρό αντίβαρο που υποστηρίζει το άνω μισό της δομής του κτιρίου, τη στιγμή που φαίνεται να κρέμεται -στο κενό- πάνω από το μέρος που πατάει στο έδαφος. Μια χαλύβδινη δοκός είναι κρυμμένη στο εσωτερικό του και συνδέεται με μια πλατφόρμα, επίσης από χάλυβα.

Αυτό είναι το πλέον φιλόδοξο project του αρχιτέκτονα Alex Chinneck ο οποίος στο παρελθόν είχε αποπειραθεί να προκαλέσει τον θαυμασμό με ένα σπίτι στο Southwark του Λονδίνου, που κρέμεται ανάποδα.
Αν και είναι το πιο φιλόδοξο έργο του μέχρι σήμερα, αυτό δεν είναι το πρώτο κομμάτι της πονηριάς που ο Chinneck δημιούργησε. Στο παρελθόν, χρησιμοποιώντας παρόμοιες τεχνικές, εμφανίστηκε να έχει μετατραπεί σε ένα σπίτι ανάποδα στο Southwark, Λονδίνο.

Ο ίδιος παραδέχθηκε στην Telegraph: «Δεν μπορείς να πεις ποια είναι η διαφορά ανάμεσα στο αληθινό και το ψεύτικο. Ακόμα και αν το δεις και το αγγίξεις. Είναι ένα εξαιρετικά περίπλοκο σχέδιο. Ο στόχος μου είναι να το απολαύσουν όσο το δυνατόν περισσότεροι και να διασκεδάσουν, καθώς θα περιηγούνται εντός του κτιρίου».

\"\"

\"\"

\"\"

\"\"

\"\"

\"\"

\"\"

\"\"

\"\"

\"\"

\"\"

\"\"

\"\"

\"\"

iefimerida.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook