Σε ένα συγκλονιστικό βίντεο, ο κατάκοιτος πατέρας βρετανού ομήρου, απευθύνει δραματική έκκληση στους τζιχαντιστές που κρατούν το γιό του, Τζών Κάντλι, πολεμικού ανταποκριτή. Ο 81χρονος πατέρας, παρακαλεί τους μαχητές του Ισλαμικού Κράτους να απελευθερώσουν το γιό του.

Στο βίντεο, στο οποίο ο υπερήλικας πατέρας του Κάντλι μιλά με δυσκολία λόγω της ασθένειάς του, είπε ότι οικογένειά του έχει προσπαθήσει να επικοινωνήσει με τους απαγωγείς του, αλλά δεν έλαβε απάντηση.
«Δεν φανταζόμουν να περάσω έτσι το 81ο έτος μου», είπε σπαραχτικά, διαμηνύοντας στο γιό του:

«Θέλω ο Τζον να γνωρίζει ότι είναι πολύ περήφανος για εκείνον. Δεν μπορώ να σκεφτώ μεγαλύτερη χαρά από το να δω την απελευθέρωση του αγαπημένου μου γιου και να επιστρέφει σπίτι σε εμάς»
Ο 43χρονος Κάντλι, ένας ανεξάρτητος φωτοειδησεογράφος που είχε πάει στη Συρία για να καταγράψει τα δεινά του λαού της, αγνοούνταν επί δύο χρόνια.

Αιχμαλωτίστηκε στη βόρεια Συρία τον Νοέμβριο του 2012 μαζί με τον συνάδελφό του Τζέιμς Φόλεϊ, ο οποίος εκτελέστηκε από τους μαχητές του ΙΚ.

Ο Τζον Κάντλι είχε εμφανιστεί σε ένα βίντεο που είχε δώσει στη δημοσιότητα στις 18 Σεπτεμβρίου το ΙΚ στο οποίο έλεγε ότι σύντομα θα αποκαλύψει «στοιχεία» για την οργάνωση με στόχο να αντικρούσει την εικόνα που έχει δημιουργηθεί για αυτή στη Δύση.

iefimerida.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook