Ένα βήμα πιο μπροστά όσον αφορά τη στάση της Τουρκίας έκανε το Σάββατο ο Ταγίπ Ερντογάν δύο ημέρες μετά την απόφαση της τουρκικής βουλής να δώσει το «πράσινο φως» για τη συμμετοχή στη διεθνή συμμαχία κατά των τζιχαντιστών.
«Αν αγγίξει κανείς ακόμη και μια τρίχα των στρατιωτών μας, η Τουρκία με το στρατό της θα κάνει αυτό που είναι απαραίτητο και από τη στιγμή εκείνη όλα θα αλλάξουν» ήταν η ξεκάθαρη προειδοποίηση του Τούρκου προέδρου προς τους τζιχαντιστές σε περίπτωση που το Ισλαμικό Κράτος επιτεθεί στον τάφο ενός Οθωμανού αξιωματούχου που βρίσκεται στη Συρία και τελεί υπό την κυριαρχία της Τουρκίας.
«Δεν θα διστάσουμε καθόλου να απαντήσουμε σε περίπτωση που γίνει κάτι εκεί. Σαράντα στρατιώτες μας σταθμεύουν σ΄ αυτή τη ζώνη που αποτελεί τουρκικό έδαφος» συμπλήρωσε ο Ερντογάν μιλώντας σε δημοσιογράφους στην Κωνσταντινούπολη.
Το γενικό επιτελείο των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων έχει εξουσιοδοτήσει τους στρατιώτες του στον τάφο του Σουλεϊμάν Σαχ, στους οποίους έχει αναθέσει να προστατεύουν αυτή την ιστορική τοποθεσία που βρίσκεται σε απόσταση 25 χιλιομέτρων μέσα στο συριακό έδαφος, να ανοίξουν πυρ σε περίπτωση που δεχθούν επίθεση από το Ισλαμικό Κράτος. 
Ο τάφος του Σουλεϊμάν Σαχ, παππού του Οσμάν του 1ου, του ιδρυτή της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, θεωρείται τουρκικό έδαφος από την υπογραφή, το 1921, μιας συνθήκης ανάμεσα στη Γαλλία, που κατείχε τότε το έδαφος αυτό, και την Τουρκία. 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook