\”Είμαι ο Άλαν Χένινγκ. Λόγω της απόφασης του κοινοβουλίου μας να επιτεθεί στο Ισλαμικό Κράτος, εγώ ως μέλος του λαού της Βρετανίας θα πληρώσω τώρα το τίμημα για την απόφαση αυτή\” ήταν τα τελευταία λόγια του Βρετανού ομήρου των Τζιχαντιστών, Άλαν Χένινγκ πριν τη φρικτή εκτέλεσή του σε αντίποινα για την απόφαση του βρετανικού κοινοβουλίου να εγκρίνει αεροπορικούς βομβαρδισμούς κατά του Ισλαμικού Χαλιφάτου στο Ιράκ.

\”Κάμερον τα χέρια σου είναι λερωμένα με το αίμα του Ντέιβιντ Χέινς. Και ο Άλαν Χένινγκ θα εξολοθρευτεί αλλά το αίμα του έχει λερώσει το Βρετανικό κοινοβούλιο\” λέει στο βίντεο ο δήμιος του Βρετανού ομήρου.

Αναλυτές εκτιμούν ότι ο μασκοφόρος δήμιος με τη χαρακτηριστική βρετανική προφορά είναι ο γνωστός ως \”τζιχάντι Τζον\”, ο ίδιος που αποκεφάλισε τον Αμερικανό δημοσιογράφο Τζέημς Φόλεϊ, τον Αμερικανοισραηλινό συνάδελφό του Στίβεν Σότλοφ και τον Βρετανό, μέλος ανθρωπιστικής οργάνωσης, Ντέηβιντ Χέινς. Ο διευθυντής του FBI δήλωσε ότι στην Ουάσιγκτον πιστεύουν ότι γνωρίζουν την ταυτότητα του δήμιου, αλλά αρνήθηκε να την αποκαλύψει.

Ο 47χρονος Χένινγκ, πατέρας δύο εφήβων που ζουν στο Μάντσεστερ, οδηγός ταξί στο επάγγελμα, είχε μετάσχει εθελοντικά ως οδηγός σε αυτοκινητοπομπή ανθρωπιστικής βοήθειας προς τη Συρία για λογαριασμό μουσουλμανικής ΜΚΟ. Η αυτοκινητοπομπή του έπεσε σε ενέδρα 30 λεπτά αφότου πέρασε τα σύνορα Τουρκίας – Συρίας κι ο Χένινγκ πιάστηκε όμηρος στις 26 Δεκεμβρίου. Οι υπόλοιποι της ομάδας, όλοι μουσουλμάνοι, αφέθηκαν ελεύθεροι.

Ο Άλαν Χένινγκ εμφανίστηκε ενώπιον ισλαμικού δικαστηρίου κατηγορούμενος για κατασκοπεία και αθωώθηκε. Αλλά ούτε αυτό τον έσωσε, ούτε οι δραματικές εκκλήσεις της συζύγου του. Οι τζιχαντιστές κρατούν ακόμη πολλούς ομήρους.

Στο τέλος του βίντεο της εκτέλεσης του Χένινγκ παρουσιάζεται ένας 26χρονος Αμερικανός, ο Πίτερ Κάσιγκ, μέλος ανθρωπιστικής οργάνωσης, και προαναγγέλλουν ότι θα είναι το επόμενο θύμα τους.

Η διεθνής κοινότητα εκφράζει την οργή και τον αποτροπιασμό της για την εκτέλεση του Βρετανού υπηκόου. Ο Ντέιβιντ Κάμερον, αλλά και ο Μπαράκ Ομπάμα τόνισαν ότι οι δύο χώρες θα κάνουν ό,τι μπορούν για να παραδώσουν τους δολοφόνους στη Δικαιοσύνη. Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και η δήλωση του Φρανσουά Ολάντ που τόνισε ότι το αυτό το έγκλημα, όπως και τα προηγούμενα, δεν θα μείνουν ατιμώρητα.

Την ίδια ώρα πληροφορίες αναφέρουν ότι οι εξτρεμιστές του Ισλαμικού Χαλιφάτου έσπασαν την άμυνα των Κούρδων και η πόλη Κομπάνι στη μεθόριο Συρίας – Τουρκίας κινδυνεύει να πέσει πολύ σύντομα στα χέρια τους.

megatv.com

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook