Τελευταία ενημέρωση: 19:48

Τρομοκρατικό χτύπημα στα γραφεία της νέας Δημοκρατίας απέτρεψε η Αντιτρομοκρατική, όπως ανέφερε ο ίδιος ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, στην εκδήλωση  για την 40ή επέτειο από την ίδρυση της Νέας Δημοκρατίας.

Ο κ. Σαμαράς, έδωσε συγχαρητήρια στην ΕΛ.ΑΣ για τις πρόσφατες συλλήψεις της Αντιτρομοκρατικής, σημειώνοντας ότι: «Και δεν είναι τυχαίο, εδώ και δεκαετίες, οι τρομοκράτες χτυπούν ανθρώπους από αυτήν την παράταξη. Και σήμερα το ίδιο κάνουν. Μέχρι και τα γραφεία μας σχεδίαζαν – και το λέω επιβεβαιωμένα, μετά λόγου γνώσεως- να χτυπήσουν. Σχεδίαζαν αληθινό μαζικό έγκλημα. Όμως τους αντιμετωπίσαμε και τους εξουδετερώσαμε. Γιατί δεν τους χαϊδεύουμε, τους κυνηγάμε. Δεν προσπαθούμε να τους αφήσουμε ελεύθερους με δικονομικά τεχνάσματα. Αυτό τα κάνουν άλλοι.».

Σύντομα η χώρα βγαίνει από την ύφεση Προανήγγειλε φοροελαφρύνσεις – ξεκινά η πρωτοβουλία για τη Συνταγματική Αναθεώρηση

Με την προτροπή του Κωνσταντίνου Καραμανλή πριν από 40 χρόνια, όταν επέστρεφε στη χώρα με την αποκατάσταση της Δημοκρατίας, για «σωφροσύνη, πατριωτισμό και αρραγή εθνική ενότητα» ξεκίνησε την ομιλία του ο Αντώνης Σαμαράς

Ο κ. Σαμαράς απηύθυνε προσκλητήριο ενότητας στην ευρύτερη παράταξη, λέγοντας ότι είναι «υποχρέωση όλων να ανοίξουμε τις πόρτες σε όλους όσους δεν είναι σήμερα εδώ».

Ο Πρωθυπουργός, στη συνέχεια της ομιλίας του, προανήγγειλε μείωση της φορολογίας επιχειρήσεων στο 15% (από 26%) σήμερα, μείωση του ανώτατου φορολογικού συντελεστή για φυσικά πρόσωπα στο 33% (από το 42% σήμερα) αλλά και αυξήσεις σε επόμενη φάση σε γιατρούς, καθηγητές και πανεπιστημιακούς.

Παράλληλα διαβεβαίωσε ότι η χώρα βγαίνει πλέον από την ύφεση, «δεν το λέμε εμείς, το λένε οι διεθνείς οργανισμοί», σημείωσε ενώ πρόσθεσε ότι η ανεργία σημειώνει πτώση, έστω και με μικρούς ρυθμούς.

Η Ελλάδα θα αξιοποιήσει τις δυνατότητές της σε όλους τους τομείς, σημείωσε και έδωσε έμφαση στους ενεργειακούς πόρους που διαθέτει η χώρα μας και σύντομα -όπως είπε- θα πουλάει στους Ευρωπαίους εταίρους.

Ο Πρωθυπουργός επίσης, ανακοίνωσε ότι τις επόμενες εβδομάδες ξεκινά η πρωτοβουλία για τη Συνταγματική Αναθεώρηση με χρονικό ορίζοντα (της πρώτης φάσης) τον Ιούνιο του 2016, που λήγει η θητεία της παρούσας Βουλής, ενώ πρόσθεσε ότι σε αυτή θα προβλέπεται η ίδρυση μη κρατικών πανεπιστημίων.

«Παρών» στην εκδήλωση έδωσε ο πρώην πρωθυπουργός και επίτιμος πρόεδρος της ΝΔ Κωνσταντίνος Μητσοτάκης τον οποίο και ο Αντώνης Σαμαράς χαιρέτησε αφού ολοκληρωσε την ομιλία του και κατέβηκε από το βήμα, όπως επίσης και ο πρώην πρωθυπουργός Κωστας Καραμανλής.

Δείτε το βίντεο από την ΝΕΡΙΤ που αναδημοσίευσε ο enikos.gr

 Από τις παρουσίες-έκπληξη στην εκδήλωση είναι του εκπροσώπου τύπου της κυβέρνησης του Κώστα Καραμανλή, Θοδωρή Ρουσόπουλου.

Στην συνέχεια της εκδήλωσης, που πραγματοποιείται σε μια κατάμεστη αίθουσα στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, θα μεταδοθεί και μήνυμα του προέδρου της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook