To μακιγιάζ του έχει και αυτό τα μυστικά του και χωρίς αμφιβολία υπάρχουν ορισμένα που είναι διαχρονικά και αρκεί να τα ξέρεις για να είσαι πάντα περιποιημένη και κούκλα!

Λιπ-κλος, κραγιόν και άλλα πολλά: φυσικά το λιπ-γκλος και το κραγιόν σου δίνουν στα χείλη σου υπέροχο χρώμα όμως το βασικό που πρέπει να προσέξεις είναι χωρίς αμφιβολία το μολύβι των χειλιών σου. Φρόντισε η γραμμή του μολυβιού να είναι στην ίδια ακριβώς απόχρωση με το κραγιόν σου για να έχεις ομοιόμορφο αποτέλεσμα.

To πιο σημαντικό ίσως μυστικό μακιγιάζ είναι η σωστή ανάμειξη! Στο μακιγιάζ είναι πολύ σημαντικό να μην έχουμε διχρωμίες, σημεία που έχουμε ξεχάσει και γενικά είναι πολύ βασικό όταν απλώνεις το μέικ-απ σου το αποτέλεσμα να δείχνει και να είναι ομοιόμορφο και όσο το δυνατόν πιο φυσικό, και να φαίνεται πως \”δένει\” αρμονικά με το δέρμα σου. Αυτό ισχύει τόσο για το κονσίλερ – που πρέπει να το απλώσεις σωστά έτσι ώστε να αποφύγεις τις διχρωμίες- όσο και για το μέικ- απ σου ειδικά αν αναμειγνύεις δύο διαφορετικά μέικ-απ για να πετύχεις την επιθυμητή απόχρωση.

«Bγάλε» τα φρύδια σου: το να περιποιηθείς τα φρύδια σου είναι ιδιαίτερα σημαντικό και κάνει την διαφορά στο πρόσωπο σου. Αν έχεις καλοσχηματισμένα φρύδια θα δεις πως ολόκληρο το πρόσωπο σου θα δείχνει τελείως διαφορετικό. Με το μολύβι για τα φρύδια «γέμισε» τα ή προτίμησε μια σκιά σε αντίστοιχη απόχρωση για πιο απαλό αποτέλεσμα

Να ζήσει το contouring: Βασικός κανόνας του contouring είναι το παιχνίδι ανάμεσα στη σκιά και το φως. «Ο,τι θέλουμε να προβάλουμε το φωτίζουμε ενώ ό,τι θέλουμε να κρύψουμε, το σκιάζουμε», συμβουλεύει ο Γιάννης Μαρκετάκης.Το contouring γίνεται με μια σκουρότερη απόχρωση μπρόνζερ, υποχρεωτικά ματ, ή ένα ρουζ σε χρώμα taupe (το χρώμα της τέφρας) το οποίο δίνει βάθος στο πρόσωπο χωρίς να «βάφει» και με ένα highlighter, είτε ματ είτε shimmering (δηλαδή γυαλιστερό).

womenonly.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook