Τελευταία ενημέρωση: 19:13
Ρουμανικής καταγωγής και 39 ετών είναι ο οδηγός της νταλίκας με τις ρουμανικές πινακίδες που άγνωστο ακόμα πώς προκάλεσε την καραμπόλα στην οποία ενεπλάκησαν περισσότερα από 30 αυτοκίνητα, στις 10:20 το πρωί στην Εγνατία οδό.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της αστυνομίας από την καραμπόλα έχασαν τη ζωή τους τέσσερις άνθρωποι (3 Έλληνες και 1 αλλοδαπός) και 30 άλλοι τραυματίστηκαν (26 Έλληνες και 4 αλλοδαποί) τρεις εκ των οποίων σοβαρά.

Δυστυχώς, πριν απο λίγο έχασε την μάχη ένας ακόμη απο τους σοβαρά τραυματίες με αποτέλεσμα ο αριθμός των νεκρών να ανέβει στους πέντε.

Εκτός από τον 39χρονο Ρουμάνο στην Τροχαία της Βέροιας, που διεξάγει την προανάκριση, έχει οδηγηθεί και ο 42χρονος υπεύθυνος της αναδόχου εταιρείας εκτέλεσης των εργασιών.

Ολα ξεκίνησαν όταν η νταλίκα προσέκρουσε σε ΙΧ αυτοκίνητο το οποίο, όπως και δεκάδες άλλα προπορευόμενα, κινούνταν με μικρή ταχύτητα καθώς στο οδόστρωμα διεξάγονταν έργα. Συγκεκριμένα, στο ύψος του χωριού Μέση, στον κόμβο ανάμεσα από Βέροια και Κουλούρα, αρκετά ΙΧ αυτοκίνητα ήταν ακινητοποιημένα, λόγω έργων που γίνονται στο σημείο από την ΔΕΗ.
\"\"
\"4
Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, ο οδηγός της νταλίκας δεν κατάφερε να σταματήσει το βαρύ όχημα, που κατέπεσε με δύναμη στο πρώτο από τα ΙΧ που είχε μπροστά του. Αυτό με τη σειρά του συμπαρέσυρε δεκάδες άλλα ΙΧ. 

Ο οδηγός ισχυρίστηκε πως δεν έπιασαν τα φρένα.

\"\"
Επί τόπου έσπευσαν οχήματα της αστυνομίας και της πυροσβεστικής. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, άμεσα έσπευσαν στο σημείο οχήματα της Υπηρεσίας για να συνδράμουν στον απεγκλωβισμό των οδηγών των ΙΧ. Κατάσβεσαν την νταλίκα που προκάλεσε το ατύχημα καθώς και ένα ακόμα ΙΧ που ενεπλάκη στο ατύχημα.
\"\"

 Όταν οι άντρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας έφτασαν στο σημείο του τραγικού συμβάντος, ανέσυραν νεκρό ένα απανθρωμένο άτομο, το οποίο επέβαινε στο πρώτο ΙΧ με το οποίο συγκρούστηκε η νταλίκα.

Οι άλλοι τρεις ανασύρθηκαν νεκροί πριν φτάσει η ΠΥ στο σημείο του συμβάντος. Η ταυτότητα των νεκρών δεν έχει γίνει γνωστή, ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες του seleo.gr, οι νεκροί είναι δύο γυναίκες και δύο άντρες.

\"\"

\"\"

Ο διοικητής Κεντρικής Μακεδονίας του Πυροσβεστικού Σώματος, Χρύσανθος Αθανασόπουλος, δήλωσε πως πρόκειται για «φοβερή καραμπόλα και για μάζες αυτοκινήτων», ενώ σημείωσε πως ενεπλάκησαν περισσότερα από 35 αυτοκίνητα, μεταξύ των οποίων και τρεις νταλίκες. 

\"\"

\"\"

Η κυκλοφορία από Κοζάνη προς Θεσσαλονίκη διεξάγεται μέσω της Παλαιάς Εθνικής Οδού Κοζάνης και Θεσσαλονίκης, με εκτροπές από τον κόμβο Πολυμύλου και τον κόμβο Νησελίου, αντίστοιχα, ενώ αντίθετα κανονικά κινούνται πλέον τα οχήματα στο ρεύμα προς Κοζάνη.

Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ έχει ως εξής:

Σήμερα (05.10.2014) και ώρα 10.20’ περίπου, στην Εγνατία Οδό, πλησίον κόμβου Βέροιας, στο ρεύμα προς Θεσσαλονίκη, φορτηγό αυτοκίνητο που έφερε πινακίδες κυκλοφορίας Ρουμανίας και οδηγούσε 39χρονος υπήκοος Ρουμανίας, προσέκρουσε σε προπορευόμενα οχήματα, τα οποία ήταν ακινητοποιημένα λόγω εκτέλεσης εργασιών.

Το τροχαίο δυστύχημα, στο οποίο ενεπλάκησαν περισσότερα από 30 οχήματα, είχε ως αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό 4 ατόμων (3 ημεδαποί και 1 αλλοδαπός) και των τραυματισμό άλλων 30 ατόμων (26 ημεδαποί και 4 αλλοδαποί), εκ των οποίων τα 3 άτομα σοβαρά.

Άμεση ήταν η κινητοποίηση της Αστυνομίας, της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και του Ε.Κ.Α.Β. για τον απεγκλωβισμό και τη μεταφορά των ατόμων σε νοσοκομείο της περιοχής .

Την προανάκριση και τις έρευνες για τα ακριβή αίτια του δυστυχήματος διενεργεί το Τμήμα Τροχαίας Βέροιας Ημαθίας.

Συνελήφθησαν, ο 39χρονος οδηγός του φορτηγού αυτοκινήτου, καθώς και ένας 42χρονος ημεδαπός, υπεύθυνος της αναδόχου εταιρείας εκτέλεσης των εργασιών.

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook