Συνεργασία και συνεννόηση με όλους ζητεί ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς με άρθρο του, που δημοσιεύεται στην «Καθημερινή της Κυριακής». «Πίσω δεν γυρνάμε. Κομματικά παιχνίδια με τη σταθερότητα της χώρας δεν παίζουμε. Επιστροφή στον λαϊκισμό δεν συγχωρείται. Η χώρα πρέπει να εκλέξει Πρόεδρο από τη Βουλή και να επισπεύσει την επιστροφή της στην ανάπτυξη. Όχι να βυθιστεί στην αβεβαιότητα ξανά» τονίζει.

Ο πρωθυπουργός σημειώνει ακόμη πως αυτό που ενδιαφέρει κυρίως τον ίδιο είναι να μη γυρίσει η χώρα πίσω και προειδοποιεί: «Μπορεί να κάναμε αληθινό άλμα, που ελάχιστοι το περίμεναν πριν από δύο χρόνια, αλλά ας μην εφησυχάσουμε: Ό,τι δύσκολα κερδήθηκε, εύκολα μπορεί ακόμα να χαθεί. Κι αυτό δεν μπορούμε να το επιτρέψουμε».

Ο κ. Σαμαράς τονίζει ότι η Ελλάδα βρίσκεται πολύ κοντά στην έξοδο από την κρίση και τη μνημονιακή εποχή, ότι οι στόχοι έχουν επιτευχθεί νωρίτερα από το πρόγραμμα, ότι η χώρα βγήκε στις αγορές νωρίτερα, ότι δεν χρειάζονται άλλα χρήματα, ούτε άλλο μνημόνιο.

Κάνει, δε, λόγο για «τελευταία βήματα ως την οριστική \’επαναφορά\’ της Ελλάδας στην ομαλότητα και στην ανάπτυξη», βήματα που θα γίνουν από την κυβέρνηση, παρά -όπως τονίζει- τις ευχές κάποιων για αποτυχία της χώρας και την ανησυχία τους τι θα απογίνουν χωρίς μνημόνιο.

«Το πώς θα πορευθούμε από εδώ και μπρος, μπορούμε να το συζητήσουμε -και θέλουμε να το συζητήσουμε- με όλους. Αλλά αν κάποιοι θέλουν η χώρα, πάνω που πετυχαίνει το ακατόρθωτο, να αποφασίσει να… \’αυτοκτονήσει\’, αυτό δεν μπορούμε ούτε να το δεχθούμε, ούτε να το συζητήσουμε» καταλήγει.

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook