Όνειρο άπιαστο θα αποτελούν για τους 25αρηδες τα 700 ευρώ αφού πλέον θα αμείβονται με 591,65 ευρώ, 20% πιο κάτω δηλαδή από την Εθνική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας.
Οι δεσμεύσεις-ανταλάγματα για το νέο πακέτο διάσωσης προβλέπουν ρητά όρους φτώχειας και ιδίως για όσους, τυχερούς, βρουν δουλειά.
Ορίζεται λοιπόν πως η αμοιβή των νέων κάτω των 25 ετών διαμορφώνεται στα 591,65 ευρώ, δηλαδή κατά 20% χαμηλότερα από τον κατώτατο μισθό της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, που είναι σήμερα 739,56 ευρώ
Όμως ταυτόχρονα πηγαίνουμε ολοταχώς σε ελαστικό ωράριο εργασίας με αυξομειώσεις των ωρών απασχόλησης σε εξάμηνη βάση, σύμφωνα με τις ανάγκες της επιχείρησης, κάτι που πολύ απλά σημαίνει το τέλος των αμειβόμενων υπερωριών.
Ακόμα χειρότερα θα είναι για όσους εργάζονται με συμβάσεις ορισμένου χρόνου.
Σήμερα μετά από από 18 μήνες συνεχούς εργασίας και δυο ανανεώσεις των συμβάσεων ορισμένου χρόνου η σύμβαση ενός εργαζομένου μετατρέπεται σε αορίστου χρόνου. Η διάταξη αυτή θα αλλάξει, δίνοντας μεγαλύτερο χρονικό διάστημα – 36 μήνες και τρείς ανανεώσεις – στη σύναψη συμβάσεων ορισμένου χρόνου χωρίς τη «μονιμοποίηση» του εργαζομένου.
newsit.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook