Μια νεαρή γιατρός είναι στο πλευρό των τζιχαντιστών από τη Μαλαισία, οι οποίοι μάχονται στις τάξεις της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ) στη Συρία.
Η 26χρονη είναι παντρεμένη με έναν Μαλαισιανό που είναι επίσης μέλος της ίδιας εξτρεμιστικής οργάνωσης, μετέδωσε το δημόσιο πρακτορείο ειδήσεων Bernama, επικαλούμενο την αστυνομία.
Ένας αξιωματικός της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας της Μαλαισίας, ο Αγιούμπ Χαν Μαϊντίν, δήλωσε ότι η γιατρός είναι εξαιρετικά ενεργή σε ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης, μέσω των οποίων προσπαθεί να στρατολογήσει Μαλαισιανές στις τάξεις των τζιχαντιστών.
Σύμφωνα με έναν δεύτερο αξιωματικό της αστυνομίας, η γιατρός χρησιμοποιεί το ψευδώνυμο «Σαμς» στο Facebook, όπου διατηρεί τη σελίδα «Το ημερολόγιο της Μουχατζίρα» για να καταγράφει τη ζωή της στον πόλεμο.
«Έχει επίσης λογαριασμό σε άλλον έναν ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης, το tumblr.com», δήλωσε ο αξιωματικός στο Γερμανικό Πρακτορείο. «Οι λογαριασμοί της είναι ανάμεσα στους δέκα και πλέον σε διάφορους ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης τους οποίους παρακολουθούμε», πρόσθεσε ο ίδιος.
Σχεδόν 100 Μαλαισιανοί εκτιμάται ότι έχουν ενταχθεί σε διάφορες εξτρεμιστικές οργανώσεις που πολεμούν στο Ιράκ και στη Συρία, συμπεριλαμβανομένου του Ισλαμικού Κράτους.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook