Με επιτυχία ολοκληρώθηκε ο 2ος Παγκρήτιος Αγώνας Φουσκωτών που έγινε το Σάββατο 04/10/14 στα Σφακιά.

Παρά τον κακό καιρό με τους ανέμους να φτάνουν και τα 6 μποφόρ και την σποραδική βροχή, η συμμετοχή των σκαφών από όλη την Κρήτη ήταν μεγάλη και ο αγώνας έγινε κανονικά το Σαββάτο το μεσημέρι ανοιχτά του λιμανιού της Χώρας Σφακιών.

Τα σκάφη των τριών κατηγοριών αγωνίστηκαν σε ένα τρίγωνο μήκους 1,9νμ εκτελώντας 5 γύρους, με συνολική διαδρομή σχεδόν τα 10νμ..

Το briefing έγινε περίπου στις 13:30, όπου όλοι οι Αθλητές ενημερώθηκαν για την διαδρομή, τους κανόνες ασφαλείας αλλά και για διάφορα θέματα, ενώ στην συνέχεια ξεκίνησαν από το λιμάνι για το σημείο εκκίνησης.

Οι νικητές των τριών κατηγοριών είναι:

Κατηγορία 200HP:
  • Γιουρμετάκης Παναγιώτης
  • Τζουβαδάκης Γιάννης
  • Κουρής Κώστας
Κατηγορία 300HP:
Κελαιδής Γιώργος
Μαθιουδάκης Γιώργος
Καριωτάκης Γιάννης
Βοτζάκης Γιάννης
Βενετάκης Στέφανος
Αρκαλάκης Βασίλης

Διμήχανα:
Τσιριντάνης Δαμουλής
Ψαρουδάκης Γιάννης

Αγωνιστικά 200HP:
Καλοτεράκης Βασίλης
Αγγελάκης Κυριάκος
Δουκιαντζάκης Κώστας

Οver all:
Μποτζολάκης Ηρακλής
Καλοτεράκης Βασίλης
Αγγελάκης Κυριάκος
Δουκιαντζάκης ΚώσταςΜε την ολοκλήρωση του αγώνα αθλητές και διοργανωτές ξεκουράστηκαν για λίγες ώρες και η συνάντηση ορίστηκε για τις 8 το βράδυ στο Λιμάνι της Χώρας Σφακίων, για τις απονομές και το γλέντι.

Οι απονομές ξεκίνησαν με τις ομιλίες του Προέδρου της Λέσχης Φουσκωτών Σκαφών Χανίων κ. Στέφανου Βενετάκη και του εκπροσώπου του Παγκρητίου Συλλόγου Φουσκωτών Σκαφών κ. Πάρη Γαητάνου και ακολούθησαν οι απονομές.

Η βραδιά ολοκληρώθηκε με πλούσιο φαγητό και γλέντι μέχρι το πρωί, με την συνοδεία του Συγκροτήματος του Σταυρακάκη Κώστα στη Λύρα και του Δασκαλάκη Νίκου στο Λαούτο, ενώ στη παρέα ήταν και ο Δασκαλάκης Κώστας, καταξιωμένος Λυράρης σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Flashnews.gr