Ένα ακόμη σκυλί εντόπισε κακοποιημένο ο Φιλοζωικός Σύλλογος Χανίων «Η Προστασία των Ζώων» στην περιοχή του Γαλατά. 
Η σκυλίτσα, η Λούσι, την οποία φροντίζουν εδώ και χρόνια οι φιλόζωοι εθελοντές της περιοχής βρέθηκε το Σάββατο 4/10, δηλαδή την Παγκόσμια Ημέρα Προστασίας των Ζώων, τραυματισμένη να αιμορραγεί καθώς στην κοιλιά της είχε μια μεγάλη τομή.
Όπως αναφέρει ο Φιλοζωικός Σύλλογος Χανίων \”πήγαμε να δώσουμε τα φάρμακα στην οικογένεια που θα περιθάλψει το σκυλάκο που πριν λίγες μέρες του έδεσαν με σύρμα το πόδι στο Γαλατά Χανίων.
Το σημείο που βρήκαμε το ζωάκι είναι περίπου 200 μέτρα μακρύτερα από τα ερείπια όπου διαβιούσαν σε άθλιες συνθήκες τα δύο σκυλάκια που βρήκαμε προχθές και μας θύμισαν το Κωσταλέξι.Στο σημείο αυτό,τα τελευταία χρόνια ζει και η Λούσι,μια σκυλίτσα που την έχουμε εμβολιάσει και στειρώσει και τη φροντίζει επίσης η ίδια οικογένεια.
Κάθε φορά που πηγαίνουμε,η Λούσι έρχεται κατευθείαν τρέχοντας στην αγκαλιά μας.Σήμερα τη φωνάζαμε και καθόταν ακίνητη σε μια γωνία.Πλησιάζοντας μείναμε κατάπληκτοι για άλλη μια φορά από την εικόνα που αντικρύσαμε.Όλη η κοιλιά της μικρόσωμης σκυλίτσας ήταν ανοιγμένη και αιμορραγούσε.
Την μεταφέραμε αμέσως στο κτηνιατρείο του κου Ξηρουχάκη.Ο κος Τερεζάκης που εφημέρευε,χειρούργησε αμέσως τη σκυλίτσα.Η τομή ήταν μια απόλυτα ευθεία γραμμή και δεν είχε προκληθεί από δάγκωμα ζώου ή τροχαίο.Ηταν μια τομή που κάποιος είχε κάνει επίτηδες με σύρμα ή άλλο αιχμηρό αντικείμενο.
Μόλις ξύπνησε η σκυλίτσα και πήγαμε να τη μεταφέρουμε στο αυτοκίνητο ο κτηνίατρος διαπίστωσε ότι το πίσω μέρος των ποδιών της ήταν πρησμένο.Την ψηλάφησε και διαπίστωσε ότι ήταν άσχημα χτυπημένη και πονούσε-πιθανότατα την είχαν κλωτσήσει γιατί δεν είχε εξωτερικά τραύματα- και μάλλον έχουν υποστεί βλάβη και τα πίσω πόδια.Επειδή δεν διαθέτει ακτινολογικό,της χορήγησε παυσίπονα και τη Δευτέρα θα την πάμε για ακτινογραφίες.
Είναι το δεύτερο περιστατικό σε λίγες μέρες στην ίδια ακριβώς περιοχή και με τον ίδιο τρόπο.Το σημερινό περιστατικό μας ανησυχεί ιδιαίτερα και διστάζουμε να επανατοποθετήσουμε τα ζώα στην περιοχή,παρόλο που τα φροντίζουν.
Η χρονική συγκυρία επίσης είναι λίγο ύποπτη.Η σκυλίτσα ζει δύο χρόνια εκεί και δεν την έχει πειράξει κανείς-άλλωστε είναι ένα ιδιαίτερα ήρεμο και μικρό ζώο και η περιοχή δεν είναι κατοικημένη,για να ενοχλεί κάποιους. 
Ψάχνουμε υιοθεσία για τη σκυλίτσα γιατί πλέον δεν είναι ασφαλής.Είναι περίπου 3 ετών,μικρόσωμη,6-7 κιλά και πολύ υπάκουη.
Κάνουμε έκκληση οικονομικής βοήθειας του συλλόγου γιατί την τελευταία εβδομάδα είχαμε πολλά περιστατικά και αδυνατούμε να καλύψουμε τα έξοδα.\”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook